Arjan Lejour benoemd tot hoogleraar Taxation and Public Finance

0

Tilburg University heeft met ingang van 1 maart 2019 dr. Arjan Lejour benoemd tot hoogleraar Taxation and Public Finance bij het Departement Tax Economics van de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM).

Lejours onderzoek concentreert zich op de economische effecten van belastingen op bedrijven. Hij bestudeert onder meer de winstbelasting in internationaal perspectief, waarbij hij kijkt naar de verschillen in belastingdruk tussen landen en naar de mogelijke gevolgen voor het vestigingsklimaat. Daarbij richt hij zich ook op belastingontwijking van multinationals. De tweede poot van zijn onderzoek gaat over de belastingdruk van kleine bedrijven en de verschillen in belastingdruk voor ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting of onder de inkomstenbelasting vallen. In alle gevallen gaat het hem om het gedrag van ondernemingen empirisch te duiden. Welke rol speelt de belastingwetgeving en onderdelen van die wetgeving (bepaalde aftrekposten) in de beslissingen die bedrijven nemen? Hij wil hiermee een brug slaan tussen de empirische benadering uit de economie en de vaak meer casuïstische benadering in de fiscale economie.

Onderwijs

Lejour geeft colleges ‘Openbare Financiën voor fiscaal economen’ in de bachelorfase en colleges ‘International business taxation for economists’ in de masterfase.

Arjan Lejour is verbonden aan het Fiscaal Instituut (FIT), een samenwerking tussen het Departement Taxs Economics van TiSEM en het Departement Tax Law van Tilburg Law School (TLS). Hij combineert zijn parttime aanstelling bij Tilburg University met een functie als programmaleider bij de sector Publieke Financiën van het CPB. In 1995 is hij aan Tilburg University gepromoveerd op een onderzoek naar de effecten van Europese integratie op sociale zekerheidstelsels .

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics