Apollo Vredestein presenteert innovatieve fietsband gemaakt van rubber gewonnen uit de wortels van paardenbloemen

0

DRIVE4EU partner Apollo Vredestein B.V. presenteerde een prototype van zijn Fortezza Flower Power op de Eurobike-beurs in Friedrichshafen, Duitsland.

Deze innovatieve fietsband is gemaakt van rubber dat is gewonnen uit de wortels van paardenbloemen. De betrokkenheid van Vredestein illustreert het belang dat het bedrijf hecht aan duurzaamheid en innovatie.

Het product is de eerste fietsband ter wereld geproduceerd met natuurlijke rubber gewonnen uit de wortels van de Russische paardenbloem (Taraxacum kok-saghyz of TKS). Daarom werd het Flower Power genoemd (Fortezza is de succesvolle lijn van Vredestein racefietsbanden). Deze specifieke serie prototype-banden is gemaakt van rubber dat is gewonnen uit bloemen die in Nederland zijn gekweekt en geoogst.

Het prototype van de band biedt betere grip dan traditionele verbindingen, wat direct verband houdt met een hogere concentratie natuurlijke hars in deze specifieke variant van natuurrubber. Momenteel wordt onderzocht of deze band in de toekomst in grote hoeveelheden kan worden geproduceerd.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics