Alumat Zeeman heeft de productie met 4600 m2 uitgebreid om slagkracht en flexibiliteit te vergroten

0

Precies negen maanden na het slaan van de eerste paal is de nieuwbouw van Alumat Zeeman bijna opgeleverd. Pal naast onze bestaande vestiging is een uitbreiding van 4600 vierkante meter gerealiseerd. De nieuwbouw moet ruimte bieden aan productie, bewerking en logistiek van lange materialen als bijvoorbeeld buizen en profielen. Daarnaast zullen ook het kantoor voor de afdelingen productie en bedrijfsbureau én een multifunctionele vergaderruimte in de nieuwbouw worden gerealiseerd.

Inmiddels is de productiehal al gedeeltelijk in gebruik genomen. De eerste machines staan er al, maar liefst 10 ton zwaar. Met speciaal zwaar materiaal zijn de verschillende machines van de bestaande hal naar de nieuwe productieruimte verhuisd. Dat was een flinke klus, waar veel planning en afstemming aan vooraf ging. De uitvoering liep gestroomlijnd, zelfs toen bleek dat door maatregelen vanwege het Corona virus gespecialiseerde monteurs uit België niet konden komen.

Met de uitbreiding van onze productiemogelijkheden kunnen we nog beter inspelen op de wensen van de markt. De glastuinbouw staat wereldwijd immers voor heel grote uitdagingen. De wereldbevolking groeit, en daarmee de vraag naar voedsel. Vooral naar voedsel dat veilig is, geproduceerd onder omstandigheden die (klimaat)risico’s uitsluiten. Dat kan in afgesloten kassen, kassen die op steeds meer plekken op de aardbol verrijzen.

Activiteiten in eigen huis
De hal is vooral bestemd voor onze industriële bewerkingen, zoals buizen verjongen, bewerken en buigen, plaatbewerkingen (tot 6 meter) als knippen, ponsen, lasersnijden en zetten op onze zetbanken. Draad bewerken en robotlassen. Stuk voor stuk activiteiten die we in eigen huis uitvoeren om onze slagkracht en flexibiliteit te vergroten. Met genoeg ruimte zijn we nu in staat om onze productieprocessen nog verder te optimaliseren. Ook hebben we meer mogelijkheden om artikelen in voorraad te houden in ons volledig gedigitaliseerde magazijn voor onze B2B webshop.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics