Aalberts NV neemt specialist in warmtebehandeling Applied Process over in Noord-Amerika

0

Aalberts NV heeft een overeenkomst bereikt om 100% van de aandelen van Applied Process (Applied) te verwerven, gevestigd op drie locaties in de VS, Livonia (Michigan), Oshkosh (Wisconsin) en Fort Smith (Arkansas), met een jaarlijkse omzet van ongeveer USD 26 miljoen met 130 FTE.

Applied is een technologieleider in het austempering-proces, een gespecialiseerde warmtebehandelingstechnologie om complexe technische problemen op te lossen. Het grootste deel van het bedrijf is afgeleid van technische conversies, die conceptueel ontwerp en technische ondersteuning bieden. Een speciaal R & D-centrum ondersteunt de klanten bij deze conversie en het ontwikkelen van nieuwe technologieën.

Het austempering-proces is met succes gebruikt om de prestaties en het lichtgewicht van componenten in veel verschillende eindmarkten te verbeteren, zoals landbouw- en bouwmachines, mijnbouw, zware vrachtwagens, tandwielen, aandrijflijn, spoorwegen en machines.

Het bestaande management van Applied zal nauw samenwerken met het management van Aalberts materiaaltechnologie VS.
Toegepast is het versterken van het servicenetwerk in regio’s waar Aalberts nog niet actief is en vice versa. Bovendien zijn we in staat om een ​​combinatie van technologieën aan onze bestaande klanten aan te bieden om hun uitdagingen op het gebied van oppervlaktetechnologie op te lossen. Key-accounts die actief zijn in verschillende regio’s van de VS, kunnen gebruikmaken van onze gecombineerde servicevoetafdruk.

De resultaten van Applied worden geconsolideerd vanaf 1 augustus 2019. De acquisitie zal direct bijdragen aan de winst per aandeel en zal worden gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics