TECHCET: Markt voor componenten voor halfgeleiderapparatuur groeit.

0

TECHCET het adviesbureau voor elektronische materialen dat informatie over de toeleveringsketen van halfgeleidermaterialen levert – voorspelt een groei van 5% voor keramische halfgeleidercomponenten in 2025. Dit volgt op een jaar van 0% groei in 2024 ten opzichte van 2023, in totaal 2,56 miljard dollar. “Verhoogde lagen van geavanceerde technische knooppunten zorgen voor meer depositie- en etsstappen, vooral voor geavanceerde logica, 3DNAND, waardoor de vraag naar componenten zal toenemen”, aldus Danny Elzer, Sr. Analist van TECHCET. Deze geavanceerde knooppunten zullen groeien als gevolg van chipuitbreidingen in elke regio, naast sterk groeiende AI-toepassingen, zoals aangegeven in TECHCET’s onlangs uitgebrachte Critical Materials Report™ on Ceramic Equipment Components.

Geopolitieke factoren blijven de lokalisatie van afgewerkte keramische goederen stimuleren, wat van invloed is op de inkoopstrategie en besluitvorming in de hele toeleveringsketen. China ziet bijvoorbeeld een groei in de vraag, aangezien zowel eindgebruikers als sommige OEM’s zich tot lokale leveranciers wenden om rechtstreeks aan het aanbod te voldoen. De groei in China is verder mogelijk gemaakt door de beschikbaarheid van financiering uit particuliere en overheidsbronnen, waardoor kleine startups kunnen opduiken die in staat zijn om minder technisch uitdagende onderdelen te leveren.

Naast lokalisatie spannen eindgebruikers zich ook in om relaties met lokale leveranciers op te bouwen om kostenbesparende doelen te bereiken. Sommige grotere spelers ontwikkelen relaties met kleinere, regionale spelers om meer flexibiliteit mogelijk te maken om aan de behoeften van de klant te voldoen bij oplevingen en kosten te besparen bij neergang.

Het onlangs uitgebrachte TECHCET Equipment Components Critical Materials Report™ on Ceramics bevat Profiteer van onze 30 jaar CMC-promotie: alle rapporten krijgen 20% korting tot en met 12/12/24 (gebruik couponcode “REPORTS20”).

Wil je meer marktupdates ontvangen

TECHCET CA LLC is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in markt- en toeleveringsketenanalyse van elektronische materialen voor de halfgeleider-, display-, zonne-/PV- en LED-industrie. TECHCET biedt advies, abonnementsdiensten en rapporten, waaronder de Critical Materials Council (CMC) van halfgeleiderfabrikanten en Data Subscription Service (DSS). Voor meer informatie kunt u ons hier een e-mail sturen, bellen naar +1-480-382-8336 of naar www.techcet.com.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics