Wärtsilä versterkt ‘onderwaterservices’ met overname Trident

0

Het technologieconcern Wärtsilä versterkt haar serviceaanbod met de overname van Trident, een in Nederland gevestigde onderneming gespecialiseerd in onderhoud, inspectie en reparatie van schepen onder water. Naar verwachting wordt de overname in januari 2018 afgerond. Wärtsilä beschikt over uitgebreide ervaring in het aanbieden van onderwaterservices via haar partners. Met deze overname bouwt Wärtsilä verder aan haar interne competenties, benut het bedrijf het volledige potentieel van de productsynergie aan services en versterkt het haar positie in de markt. Aldus het concern in een persbericht.

‘Vessel-as-a-service’

De overname maakt het mogelijk om de services van Trident te integreren met de analytics van Eniram. Wärtsilä breidt haar ‘vessel-as-a-service’-aanbod om maximale brandstofbesparing te bereiken uit door optimalisering van de scheepsreinigingscycli. Eniram is een bedrijf van Wärtsilä dat zich richt op het leveren van energiemanagementsystemen voor de maritieme industrie om brandstofverbruik en uitstoot van gassen te verminderen.

De ondernemingswaarde van de transactie bedraagt EUR 17,5 miljoen en een bijkomende earn-out van EUR 3,5 miljoen, op basis van de bedrijfsprestaties in de komende jaren. De omzet van Trident bedraagt circa EUR 9 miljoen.

Trident Group, opgericht in 1993, is een toonaangevende marktspeler op het gebied van innovatieve onderwaterservice en is gespecialiseerd in reparatie, revisie en onderhoud van voortstuwingssystemen, romp en machines. Met volledig uitgeruste werkplaatsen en gecertificeerd personeel in Nederland, Italië en de Canarische Eilanden bedient het bedrijf klanten over de hele wereld.

Pionier

‘Deze overname ondersteunt de strategie van Wärtsilä op verschillende fronten, te beginnen bij de doelstelling van Wärtsilä om duurzame samenlevingen mogelijk te maken met slimme technologie. Minder brandstofverbruik, efficiëntieverbeteringen en een hogere bezettingsgraad staan altijd hoog in het vaandel bij de exploitant’,  aldus Tamara de Gruyter, Vice President, Area North Europe and Propulsion System Services, Wärtsilä Services. ‘Tegelijkertijd vormen milieuvraagstukken een integraal onderdeel van de bedrijfsplanning van onze klanten. Trident is een pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de romp.’

‘We zijn erg enthousiast om ons aan te sluiten bij Wärtsilä’, zegt Managing Director Adrie Huijbregts, Trident. ‘We hebben een aantal synergieën tussen de bedrijven vastgesteld, zoals het vermogen om meer specifieke producten te ontwikkelen dankzij de toegenomen kennis en zo onze klanten een nog beter aanbod te bieden’, gaat hij verder.

Trident en Wärtsilä hebben eerder samengewerkt op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Een van de resultaten van deze samenwerking was de gezamenlijk ontwikkelde Wärtsilä-Trident Thruster preservation bag.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics