Thecla Bodewes is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Scania Production Zwolle B.V.

0

Thecla Bodewes volgt per 1 augustus a.s. de heer Jan Hendrikx op die na ruim 26 jaar afscheid heeft genomen als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Met deze benoeming is Bodewes de eerste vrouwelijke voorzitter van de Raad van Commissarissen binnen het gehele Scania concern.

De 49-jarige Bodewes is directeur-eigenaar van de Bodewes Groep. Zij nam in 1998 Scheepswerven Gebr. G & H. Bodewes in Hasselt van haar vader over. Recent zijn daar scheepswerven in Meppel, Harlingen en Kampen aan toegevoegd. Bodewes heeft aan de HTS Haarlem Scheepsbouwkunde gestudeerd.

Naast diverse commissariaten en adviesfuncties is zij jarenlang lid geweest van diverse adviesraden in het onderwijs en technologische ontwikkeling waaronder bij het Deltion College. In 2016 is Bodewes benoemd tot voorzitter van de Dutch Trade and Investment Board.

Scania is verheugd een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen te krijgen met een breed netwerk in de omgeving van Zwolle maar ook met een breed landelijk netwerk. “mevrouw Bodewes is voor ons de perfecte match vanwege haar no nonsense mentaliteit, technische achtergrond en haar gevoel voor het leiden van een productiebedrijf vanuit familiewaarden”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics