Fuenix Ecogy zorgt voor circulaire (aard)olie producten door nieuwe fabriek.

0

Innovatieve technologie geeft afvalplastic een circulair leven

Bij Fuenix Ecogy in Weert worden afvalplastics omgezet naar hun oorspronkelijke grondstoffen: paraffine, diesel, benzine en vloeibaar gas. Deze worden kant-en-klaar afgeleverd en kunnen direct weer worden ingezet in de chemische industrie. Deze eindproducten kunnen in grote hoeveelheden worden aangeboden tegen scherpe prijzen.

Plastic afvalberg groeit
Door een wereldwijde veranderende economie en veranderende behoeftes van consumenten wordt er steeds meer plastic geproduceerd en verbruikt. Door het toenemende verbruik van plastic producten neemt de plastic afvalberg in de wereld ook toe. Jaarlijks wordt in Europa ruim 18 miljoen ton plastic ingezameld. Het is lastig om deze afvalberg te verwerken tot bruikbare grondstoffen. Verwerking van plastics gebeurt nu door beperkte recycling (nieuwe producten), verbranding in ovens (laagwaardige brandstof) of stort.

Fuenix heeft een speciale fabriek gebouwd in Weert.

De technologie van Fuenix Ecogy is uniek en duurzaam en stelt het bedrijf in staat op een milieuvriendelijke wijze niet recyclebaar afvalplastic om te zetten in bruikbare grondstoffen. Dit gebeurt via een verdampingsproces waardoor de plastics wordt omgezet in gasvorm. Door fasegewijze afkoeling van dit gas kunnen de gewenste eindproducten worden verkregen. Fuenix heeft hiertoe een speciale fabriek gebouwd in Weert.

Fuenix wil organische stoffen bewerken zodat deze meer waard worden en weer kunnen worden verhandeld. Organische stoffen zijn bijna alle stoffen die koolstof bevatten, zoals alle plantaardige en dierlijke materialen en stoffen die gemaakt worden uit aardgas of aardolie, zoals plastics.

Zo zet Fuenix plastic afval om in zijn oorspronkelijke vorm, olie. Zodat alle mogelijke toepassingen van (aard)olie weer tot de mogelijkheden behoren.

Het proces van Fuenix kenmerkt zich door de volgende wezenlijke processtappen:

  • Materiaalverpulvering waarbij gebruik wordt gemaakt van een zeer specifieke en unieke verkleintechniek;
  • Een hybride verhittingsproces, resulterende in de productie van vloeibaar gas
  • De bewerking van dit vloeibare gas via een specifiek condensatieproces tot een bruikbare brandstof;

Gebundelde krachten: goed voor de BV Limburg
De bouw van de huidige fabriek in Weert is gefinancierd door de Rabobank, Lage Landen Lease en een aantal informal investors. LBDF verstrekt financiering aan Fuenix Ecogy om het productieproces te optimaliseren

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics