2e order van het Belgische personenvervoersbedrijf De Lijn voor VDL

0

vdl busHet Belgische personenvervoersbedrijf De Lijn heeft opnieuw een grote order bij VDL Bus & Coach geplaatst. In totaal omvat de bestelling 121 VDL Citea’s SLE en 10 rijschoolbussen, Citea’s SLE met een tweede set pedalen voor de rij-instructeur. Deze order is een uitbreiding op de 67 Citea’s SLE en 9 Citea’s SLFA die in augustus 2015 besteld zijn. In nog geen 3 jaar tijd heeft De Lijn in totaal 345 bussen en 41 microbussen bij ons besteld.  De Bussen worden in de fabriek van VDL Bus Roeselare gebouwd. De eerste nieuwe bussen worden in het voorjaar van 2017 geleverd. De Citea’s zullen op diverse lijnen in Vlaanderen ingezet worden.

Zuinig en milieuvriendelijk
Bij de toewijzing van de order lag de nadruk op kwaliteit, duurzaamheid en TCO (Total Cost of Ownership) waarbij niet alleen de aankoopprijs maar ook de kosten van verbruik en onderhoud een rol spelen. De modulaire bouwwijze van de Citea range zorgt ervoor dat alle modellen profiteren van de typische Citea kenmerken. Door innovatieve lichtgewichtconstructies hebben de Citea’s een laag eigengewicht. Dit, in combinatie met zuinige motoren, resulteert in een gunstig brandstofverbruik en een geringere uitstoot van schadelijke stoffen. De Citea’s SLE voor De Lijn worden uitgevoerd met een 6,7 liter Cummins ISB6.7E6 280B motor. Deze Euro 6 motor voldoet ruimschoots aan de geldende milieunormen en staat bovendien, in combinatie met het lichtgewichtconcept van de Citea, garant voor een optimale TCO.

Citea SLE
De Citea’s SLE voor De Lijn hebben een lengte van 12 meter en bieden plaats aan 110 personen (37 zitplaatsen en 73 staanplaatsen). De lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeur zorgt voor een optimale toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Airconditioning zorgt voor extra reiscomfort. Het interieur wordt uitgevoerd conform de huisstijl van De Lijn in een zeer lichte kleurstelling met optimale aandacht voor de reizigers.De chauffeurscabine is volledig aangepast aan de behoeftes van De Lijn en is open uitgevoerd met een chauffeursdeur met zakkend glas, optimaal comfort voor de chauffeur en een maximum aan opbergruimtes. Ook het dashboard is uitgevoerd volgens specificatie van De Lijn.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics