Vion investeert 8 miljoen in varkensslachterij.

0

Vion gaat voor circa 8 miljoen euro investeren in zijn varkensslachterij in Apeldoorn. De investering betreft een modernisering en uitbreiding van het bedrijf.

Frans Stortelder, chief operating officer van de divisie Pork

Dit maakt het mogelijk om te blijven voldoen aan de hoogste certificeringseisen die noodzakelijk zijn voor een mondiale afzet, verklaart Vion woensdag. “Vooral Azië is een groeimarkt, waar we veel kansen zien voor het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens”, zegt Frans Stortelder, chief operating officer van de divisie Pork.

Productiemethoden
De investeringen in Apeldoorn moeten de positie van Vion in Nederland en op internationale markten, met name in Azië, verbeteren. Afnemers en wetgevers in Aziatische landen stellen hoge eisen aan de kwaliteit, traceerbaarheid en certificering van vlees. Dankzij moderne productiemethoden heeft Vion naar eigen zeggen toegang tot een groot aantal markten wereldwijd. Om die positie te behouden en uit te bouwen is het cruciaal om te blijven zorgen voor de modernste productietechnieken, stelt de fabrikant. “Door deze investering in onze productielocatie in Apeldoorn zullen we bovendien in staat zijn efficiënter en flexibeler te gaan werken”, verklaart Stortelder.

V erpakkingsruimte
Vion gaat investeren in de modernisering van het totale traject van de verwerking van varkensvlees: van uitbenerij tot expeditie. Stortelder: “Naast een ingrijpende verbouwing van de ruimtes waar wordt uitgebeend zal ook een totaal nieuw geoutilleerde verpakkingsruimte worden ingericht, die met name gericht zal zijn op de Aziatische markt. Ook zal er een geheel nieuw koelsysteem voor karkassen worden geïnstalleerd.”

Programma
De investering maakt deel uit van een groter programma dat tot een optimalisatie van de footprint moet leiden. Dit programma loopt sinds 2014: hierbij wordt het aantal productielocaties in Nederland en Duitsland teruggebracht, wordt gestreefd naar verbetering van de bezettingsgraad van bedrijven en worden overblijvende locaties gemoderniseerd en uitgebreid.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics