Van Oord breidt vloot uit met LNG-aangedreven schip, De Werkendam

0

Jaap de Jong, staff director Ship Management Department bij Van Oord

De Werkendam, het nieuwe kraanschip van Van Oord, is met succes te water gelaten in de Waalhaven van Rotterdam. Dit is het eerste LNG-aangedreven schip binnen de Van Oord-vloot.

De Werkendam maakt onderdeel uit van het huidige modernisatieprogramma voor de Van Oord-vloot en vormt het startsein voor een nieuwe generatie baggerschepen. Jaap de Jong, staff director Ship Management Department bij Van Oord vertelt: ‘Energie-efficiëntie is één van de speerpunten op onze duurzaamheidsagenda. Om onze CO2-voetafdruk te verkleinen, onderzoeken wij het gebruik van alternatieve brandstoffen, zoals LNG en biobrandstof. Met deze investering doen wij ervaring op met LNG-aangedreven schepen en de bijbehorende voordelen.’

Half april staat de doopceremonie gepland. Het kraanschip zal met name worden ingezet bij de uitvoering van Nederlandse projecten van Paans Van Oord. Enkele andere kraanschepen van deze dochteronderneming worden momenteel ingezet bij de Houtribdijk. Hier versterkt een Van Oord combinatie beide kanten van de dijk met zand en steen over een afstand van circa 25 kilometer. De Houtribdijk, gelegen tussen Enkhuizen en Lelystad, beschermt grote delen van Nederland tegen hoogwater.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics