Thales voltooit overname Gemalto en wordt een wereldleider in digitale beveiliging.

0

Thales acquireerde Gemalto in 15 maanden voor een bedrag van €4.8 miljard. Het creëert daarmee een Groep met 80.000 medewerkers en een wereldleider in digitale beveiliging. Door de acquisitie krijgt Thales alle technologieën in huis die ten grondslag liggen aan de kritische besluitvormingsketen van bedrijven, organisaties en overheden. Door het talent en de technologieën van beide ondernemingen te combineren, kunnen veilige oplossingen worden ontwikkeld. Oplossingen die het hoofd bieden aan de belangrijkste uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, zoals het beheer van onbemand luchtverkeer, of de beveiliging van data en netwerken, luchthavens of financiële transacties.

Door de samenvoeging ontstaat een leider van wereldklasseformaat met een ongeëvenaarde portfolio aan beveiligingsoplossingen op het gebied van digitale identiteit, biometrie, gegevensbescherming en, meer in het algemeen, cybersecurity. Thales biedt zodoende oplossingen voor aanbieders van kritieke infrastructuur, banken, telecombedrijven, overheidsinstellingen, nutsbedrijven en andere industrieën. Tegelijkertijd wordt de uitdaging aangegaan om de identificatie van mensen en objecten en de beveiliging van gegevens te verbeteren.


Patrice Caine, Voorzitter en CEO, Thales.Quentin Reytinas, Photographe,

Onderzoek en ontwikkeling: de wereld van morgen uitvinden

Thales en Gemalto delen de passie voor geavanceerde technologieën. Met 3.000 onderzoekers en 28.000 ingenieurs in R&D, vormen onderzoek en ontwikkeling de kern van de nieuwe Groep. Thales ontwikkelt al decennia lang geavanceerde technologieën die in de meest veeleisende behoeften van klanten over de hele wereld voorzien. Vanaf nu is de Groep uitgegroeid tot een gigantisch laboratorium dat de wereld van morgen uitvindt, met 20.500 octrooien in haar portfolio van waarvan in 2018 meer dan 400 nieuwe patenten uit zijn geregistreerd.

Technologische synergie

De huidige wereld raakt steeds meer met elkaar verbonden en wordt kwetsbaarder. Met oplossingen op het gebied van softwareontwikkeling, dataverwerking, real-time ondersteuning bij het nemen van beslissingen, connectiviteit en end-to-end netwerkbeheer, bestrijkt het nieuwe Thales de hele kritieke besluitvormingsketen.

Met een self funded R&D investering van € 1 miljard per jaar, blijft de Thales Groep innoveren in haar belangrijkste markten. Bovendien blijft Thales zich vooral richten op zijn uitmuntende digitale expertise op het gebied van Internet of Things, Big Data, Kunstmatige Intelligentie en Cybersecurity. Een greep uit de wereldwijde portfolio:

  • Bankensector: Big Data analyse
  • Defensie: biometrie
  • Luchtvaart: onbemand luchtverkeer
  • Transport (grond): Internet of Things
  • Ruimtevaart: Internet of Things
  • Telecommunicatie: Big Data analyse

Een uitgebreide wereldwijde footprint

Als gevolg van de overname wordt Gemalto de zevende global Business Unit van Thales, genaamd Digital Identity and Security. Gemalto zal relaties onderhouden met alle civiele en militaire klanten van de Groep en versterkt zo aanzienlijk haar industriële aanwezigheid in 68 landen. Thales breidt op haar beurt haar activiteiten in Latijns-Amerika aanzienlijk uit (van 530 naar 2.400 medewerkers), en verdrievoudigt haar aanwezigheid in Noord-Azië (van 700 naar 1.980), Zuidoost-Azië (van 800 naar 2.500), India (van 400 naar 1.150) en Noord-Amerika (van 4.600 naar 6.660).

SIM kaart ontwikkeling

Thales is voornemens de SIM- en connectivity management activiteiten van Gemalto te ondersteunen, met name met betrekking tot eSIM-ontwikkeling en de inzet van 5G-netwerk. Twee belangrijke evoluties om de ontwikkeling van IoT te versnellen. Tegenwoordig fungeert een simkaart als een echte digitale identiteitskaart die veilige verbindingen garandeert. In de toekomst zullen deze technologieën het bijvoorbeeld mogelijk maken om in het luchtverkeer duizenden drones veilig te identificeren en te beheren.
“Met Gemalto, een wereldleider op het gebied van digitale identificatie en databescherming, heeft Thales een reeks zeer complementaire technologieën en competenties verworven met toepassingen in al onze vijf verticale markten, die nu opnieuw worden gedefinieerd als luchtvaart; ruimtevaart; transport (grond); digitale beveiliging; en defensie en veiligheid. Dit zijn de slimme technologieën die mensen helpen bij het maken van de beste keuzes op elk beslissend moment. De overname is een keerpunt voor de 80.000 medewerkers van de Thales Groep. Samen creëren we een gigantische digitale beveiliging met de capaciteiten om te concurreren in de wereldwijde eredivisie.” Patrice Caine, Voorzitter en CEO, Thales
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics