Smart Industry master classes

0

Smart Industry roept nog veel vragen op. Om bedrijven te ondersteunen in het opdoen van kennis en in het bepalen van de juiste strategie, heeft een aantal partijen de handen ineen geslagen. Het netwerk Smart Industry Partners is aanspreekpunt voor bedrijven die de Smart Industry aanpak willen toepassen binnen hun eigen organisatie. De samenwerkende organisaties die dit netwerk hebben opgericht zijn Symbol, ErgoDesign, Hollander Techniek, Universiteit Twente en Oost NV.

Gezamenlijk hebben ze een programma ontwikkeld voor een tweedaagse master class die deelnemers de mogelijkheid biedt om kennis op te doen over de verschillende Smart Industry elementen. Tijdens de sessies wordt ingegaan op de onderlinge samenhang van de verschillende elementen. Verder zal een aantal managers van bedrijven die al stappen hebben gezet, vertellen over hun praktijkervaringen, uitdagingen en successen.

Deelnemers krijgen de kans om tijdens speciale workshops met experts een eerste concrete Smart industry roadmap te gaan opstellen. Hiervoor hebben de partners een framework ontwikkeld met de verschillende elementen die horen bij Smart Industry en een roadmapping canvas om een Smart Industry aanpak te ontwerpen.

Opzet van de master classes

Anders dan de meer algemene Smart Industry bijeenkomsten die nu al op verschillende plekken in Nederland georganiseerd worden, gaan de master classes veel concreter en dieper in op de Smart Industry principes en technologieën en slaan ze een brug tussen theorie en praktijk.

Ieder element uit het Smart Industry framework wordt steeds volgens een vaste structuur behandeld: start met een theoretische uiteenzetting door een deskundige op dit gebied, gevolgd door een praktijkcase van een bedrijf dat ervaring heeft met de implementatie van het betreffende element. Tot slot is er een rondetafelsessie waarin ervaringen over het betreffende element worden uitgewisseld en besproken. Op deze manier komen alle elementen in twee dagen aan de orde.

De eerste dag begint met een workshop waar deelnemers de vraag  “wat kan de Smart Industry aanpak voor mijn bedrijf betekenen?” gaan beantwoorden. Vervolgens worden master classes gehouden waarin de thema’s Smart Product Development en Mass Customization aanbod komen.

De tweede dag staan master classes met de thema’s Flexible Manufacturing, Digital Factory, Internet of Things en Cyber Physical Systems op het programma. Tot slot wordt er een workshop verzorgd waarin aan de hand van het Smart Industry canvas een concrete vertaling van de betreffende elementen naar uw organisatie wordt gemaakt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics