Semico Research: Automobielelektronica grote groeimarkt voor semiconductors, groei smartphone vertraagt.

0

Automobielelektronica is een grote kans voor de halfgeleiderindustrie, omdat de groei van de smartphone vertraagt en de groei van het PC steeds verder afneemt. De verwachting is dat automotive-elektronica de volgende grote technologie groeier zal worden. De halfgeleidermarkt voor auto’s zal de totale groei van de sector overtreffen naarmate de halfgeleidermarkt uitbreidt met toegevoegde functies en functionaliteit. De wens om zelfrijdende voertuigen op de weg te zetten, zorgt voor meer belangstelling voor innovatieve auto-oplossingen en een grotere vraag naar halfgeleiders. Een nieuw onderzoeksrapport van Semico Research, Automotive Semiconductors: Accelerating in Fast Lane, stelt dat het automotive-segment van de halfgeleiderindustrie in 2023 zal groeien tot $ 73 miljard.

Jim Feldhan, President van Semico Research

“Er zijn een aantal uitdagingen in de auto-industrie die uniek zijn voor systeemontwikkelaars om te navigeren. Autonoom rijden is van cruciaal belang “, zegt Jim Feldhan, President van Semico Research. “Veel mensen voelen dat Artificial Intelligence de sleutel is tot het succes van autonoom rijden. Autonoom rijden omvat de mogelijkheid om optische tekenherkenning te hebben, d.w.z. leestekens, een teken van een persoon te onderscheiden en te bepalen of de remmen moeten worden ingeschakeld. Beveiligingssurveillance, computervisie, virtual reality en beeldverwerking, real-time diagnose en corrigerende oplossingen en strategische kaartplanning zijn van cruciaal belang voor autonoom rijden. Verhoogde bewerkingsniveaus zijn vereist omdat deze systemen geavanceerder worden. ”

De belangrijkste bevindingen in het rapport zijn onder meer:

De TAM-markt voor IP-processorauteursrechten voor de automobielindustrie zal in 2023 groeien tot $ 2,34 miljard.
Van een volledig autonoom voertuig (L5) wordt verwacht dat het 74 GB DRAM en 1 TB NAND-geheugen nodig heeft.
Powertrain vereist de hoogste berekeningsfunctie en heeft de hoogste ASP.

De omzet gegenereerd door processors in Autonomous Driving Systems zal in 2018 $ 422 miljoen bedragen.
In haar recente rapport, Automotive Semiconductors: Accelerating in the Fast Lane (MP118-18), biedt Semico Research een uitgebreid overzicht van de huidige markt en toekomstige kansen voor de halfgeleiderindustrie in het automotive-segment. Onderwerpen die in het rapport worden behandeld, zijn Automotive Trends, Opportunities and Challenges, Manufacturing Technology for Auto ICs, Automotive Forecast en Semiconductor IP in Automotive. Het rapport is 56 pagina’s lang en bevat 28 tabellen en 34 cijfers.

Bron: Semico Research & Solid State Technology

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics