ORTEC lanceert ORTEC Data Science

0

ORTEC, een van de grootste aanbieders van optimalisatiesoftware en analyse-oplossingen ter wereld, lanceert ORTEC Data Science. Deze gespecialiseerde business unit is opgericht om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar ondersteuning op het gebied van digitale transformatie. Albert Bogaard, oprichter van Parkmobile International en partner van ORTEC, wordt CEO van het nieuwe initiatief.

ORTEC Data Science gaat organisaties ondersteunen en begeleiden in hun digitale transformatie. De focus ligt daarbij op het opbouwen van kennis en kunde op het gebied van data science, het detacheren van data scientists, de uitvoering van big dataprojecten en de ondersteuning van het C-level in organisaties op strategisch en programmaniveau. De nieuwe business unit heeft daarbij de beschikking over een uitgebreid team van ervaren data scientists, business consultants en programmamanagers.

Specialisatie

ORTEC Data Science is gespecialiseerd in machine learning, artificial intelligence, meta-heuristieken en optimalisatie, met name in gebieden als HR analytics, marketing analytics en smart energy. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologieplatformen als Microsoft Azure en Cortana, Salesforce, IBM Watson en AIMMS. De kennis en kunde op het gebied van analytics wordt aangeboden via The Analytics Academy – het prijswinnende opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science en ORTEC.

Driekoppige directie

Albert Bogaard, CEO van ORTEC Data Science, licht het nieuwe initiatief toe: “Voor veel organisaties heeft digitale transformatie op dit moment een grote prioriteit. Bedrijven en instellingen willen de waarde uit hun data optimaal benutten, maar weten niet goed waar te beginnen en hoe dit te verankeren binnen hun dagelijkse bedrijfsvoering. Om succes op lange termijn te bereiken en écht data-gedreven te worden, is een partner zoals ORTEC Data Science voor organisaties onmisbaar.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics