Oreel vernieuwt en breidt uit

0

Een groeiend bedrijf heeft behoefte aan ruimte. Reden voor het Friese familiebedrijf Oreel om een van de productiehallen die toch al aan vernieuwing toe was, flink uit te bouwen. ‘Niet alleen verbeteren we hiermee de uitstraling van ons pand, maar ook de werkomgeving van onze medewerkers’, zegt DGA Sytse Oreel.

Oreel is een van de weinige metaalbewerkingsbedrijven die over personeelsaanbod geen klagen heeft. Mede daardoor wist het bedrijf uit Hallum de afgelopen drie jaar een omzetgroei van zo’n 30 procent per jaar te bewerkstelligen. Maar die groei zorgt er ook voor dat uitbreiding noodzakelijk was. Oreel: ‘We hebben een van onze productiehallen met zo’n 2.000 vierkante meter uitgebouwd en verbeterd. Er zijn grote ramen in gezet en de buitenmuren zijn beter geïsoleerd, waardoor de uitstraling is verbeterd, maar, belangrijker nog, het werkklimaat voor onze medewerkers sterk is geoptimaliseerd.’

Naast de uitbreiding van het pand, werd ook drie miljoen euro geïnvesteerd in vervanging van machines en robotisering. ‘Met investeringen in de allernieuwste machines op het gebied van snijden en kanten willen we onze koppositie in de markt verder versterken’, aldus Oreel. De continue groei – ‘We ontvangen wekelijks open sollicitaties’ – in combinatie met de uitbreiding van de productiefaciliteit zorgt ervoor dat Oreel zijn klanten probleemloos kan blijven bedienen. Het bedrijf fabriceert metalen onderdelen in opdracht van klanten. Dat zijn veelal machinebouwers die oplossingen bieden voor bijvoorbeeld het sorteren van eieren, groente en fruit. Of het sorteren van afval, kasten voor diverse toepassingen in de infrastructuur en de medische of kunststofindustrie.

Oreel heeft geen doelstellingen geformuleerd als het gaat om personeelsgroei. Doelen ten aanzien van duurzaamheid zijn er daarentegen wel. ‘We merken zelfs dat onze duurzaamheidsstrategie voor mensen reden is om bij ons te willen werken’, zegt Oreel. De uitbouw van de productiehal is daarom direct voorzien van zonnepanelen. ‘Dat is dus 2.000 vierkante meter extra waarop we energie kunnen opwekken; bovenop de 2.500 zonnepanelen die al op het dak lagen.’ Oreel wil graag blijven groeien en hoopt in de nabije toekomst CO2-neutraal te kunnen opereren. ‘We wekken met die zonnepanelen al onze eigen energie op. Als organisatie kunnen we ook groeien door de verbetering van ons werkklimaat en de verdere reductie van de energiekosten. Maar het uiteindelijke doel is om de balans tussen tevreden klanten en tevreden medewerkers verder te perfectioneren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics