Opvolger Michiel Peters bij Moba nog niet gevonden

0

Aandeelhouder TBG Europe kreeg in mei van dit jaar te horen van Michiel Peters dat hij per 1 november wilde stoppen als managing director van Moba. Om het fabrikant van eiersorteermachines de tijd te geven een geschikte opvolger te vinden. Die deadline is nu zeer nabij, maar een opvolger blijkt nog niet in beeld. ‘Gelukkig hebben we hier een drie-mans directie. Financieel directeur Anton Janssen en commercieel directeur Paul de Schouwer zullen voor zo lang het duurt mijn taken waarnemen. Ze kunnen ook wel even zonder mij’, aldus Peters.

Na zijn komst van Vanderlande in 2013 is er veel gebeurd, blikt Peters terug op de afgelopen zes jaar. ‘Het meeste plezier doet mij dat er nu een strategie is die klopt. Een strategie waarvan eenieder hier heel goed doordrongen is en die inspireert. En die innovatie en groei heeft gebracht. Groei in omzet – van 145 miljoen bij mijn komst naar 200 miljoen nu –, maar ook van mensen, omdat het werk nu meer ruimte geeft aan hun talenten.’
Waar Peters per 1 november zijn eigen talenten aan gaat wijden weet hij nog niet. ‘Zelf een bedrijf starten of weer als leidinggevende aan de slag bij een grote onderneming? Ik ben daar nog niet uit.’ Mocht het dat laatste worden dan zal dat ‘in elk geval een technisch bedrijf zijn, innovatief en ondernemend, gericht op groei’, aldus Michiel Peters.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics