NTS: verdere schaalvergroting nu geen issue

0

Marc Hendrikse is bijzonder druk als we hem spreken. ‘Als je veel weg bent, houd je weinig tijd over voor lopende zaken. Ik ben net terug uit Silicon Valley, van onze vestiging daar. Volgende week ga ik naar onze locatie in Tsjechië en direct daarna op handelsreis met staatssecretaris Ploumen naar het Duitse Thüringen voor een bezoek aan Zeiss en andere bedrijven waar we al zaken mee doen.’ Daarmee illustreert Hendrikse het internationale karakter van de system supplier uit Eindhoven en die internationalisering moet de komende tijd doorzetten, zo maakt de NTS-ceo duidelijk.

‘In de VS hebben we nu alleen sales en engineering, protobouw besteden we uit. Het is de bedoeling dat op termijn meer in eigen beheer te brengen. Maar we gaan er geen productieactiviteiten doen. In de VS werken we vooral aan projecten voor de semicon. De productie voor die markt concentreert zich in Zuidoost-Azië. Daar zoeken we nu nog naar een precisieverspaner die we zouden kunnen overnemen. Producten worden steeds complexer en dan is het beter alle activiteiten daarvoor zo veel mogelijk in eigen beheer te hebben’, aldus Hendrikse, die bij het zoeken de expertise wil benutten van het onlangs overgenomen Norma. ‘Zij hebben in Indonesië zelf een onderneming gehad en elders in Zuidoost-Azië al veel rondgekeken.’
Overnames voor verdere schaalvergroting staan vooralsnog niet op de agenda: ‘Met de recente overname van Norma en de autonome groei die ik voor de komende tijd verwacht, is schaalgrootte op dit moment voor ons geen issue. Wereldwijd zijn er in het ‘high mix, low volume’-segment maar een paar partijen – VDL ETG en een enkele Duitse onderneming – die groter zijn dan wij. Ik heb niet het idee dat wij er last van hebben dat zij ons qua schaal overvleugelen.’ De NTS-Group heeft wereldwijd 1.500 medewerkers en een jaarlijkse omzet van circa 210 miljoen euro.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics