KPN op de Brightlands Smart Services Campus

0

Brightlands Smart Services Campus en KPN zijn een samenwerking aangegaan om in Limburg innovatie en entrepreneurship aan te jagen op het gebied van Internet of Things, datamanagement en -security.

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een unieke plaats waar innovatieve startups, corporate bedrijven, vooruitstrevende kennisinstellingen en onderzoekers, studenten en strategen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken aan innovatieve oplossingen. De samenwerking met KPN is voor de campus een enorme aanwinst om deze belangrijke kruisbestuiving tussen deelnemende partijen en innovatie in de regio Limburg te stimuleren. Daarnaast krijgen startups en scale-ups die onderdeel zijn van het Smart Service Campus ecosysteem toegang tot de experts van KPN Ventures en KPN New Business, twee afdelingen binnen KPN die zich speciaal richten op innovatie en samenwerking met startups.

Peter Verkoulen, CEO Brightlands Smart Services Campus: “Kennisuitwisseling tussen onze researchers, peter-verkoulenstudenten, startups met KPN-specialisten op het gebied van Data Management, Security en Connectivity biedt voor alle partijen een meerwaarde. Het tekent ook de ondernemende attitude van een bedrijf als KPN dat zij voorop willen lopen en actief deel willen uitmaken van de start van de Brightlands Smart Services Campus community”.

kpnFrank van der Post, Chief Commercial Officer van KPN: “De Smart Services Campus kan een belangrijke plek worden om in de regio nieuw talent en groeimogelijkheden te ontwikkelen op snelgroeiende gebieden zoals Internet of Things, datamanagement en datasecurity. Wij zijn voorstander van open innovatie en ook onze klanten kunnen hier potentieel het voordeel van gaan plukken.”

Smart services zijn intelligente diensten en producten die door het slim gebruiken, combineren en eventueel visualiseren van data economische meerwaarde creëren. Bijvoorbeeld het enkele dagen vooruit kunnen voorspellen van de ijsconsumptie in een regio op basis van de weersverwachting ter plekke, het aantal toeristen en de evenementen die daar gehouden worden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics