Investering Parcom stelt 247TailorSteel in staat snel meer metaalbedrijven aan platform te binden

0

Parcom Capital neemt een meerderheidsbelang in 247TailorSteel. Met de samenwerking kan het Achterhoekse hooggeautomatiseerde leverancier van lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat de internationale groei verder versterken.

Het bedrijf onderscheidt zich met een intelligent platform – Sophia (Sophisticated Intelligent Analyzer) – via welke op maat gesneden plaat is te bestellen dat tegen de laagste prijs binnen een etmaal wordt afgeleverd. Dga van 247TailorSteel Carel van Sorgen heeft de ambitie het aanbod van 247TailorSteel steeds verder te verruimen en metaaldelen te leveren die ook op maat zijn gebogen. Ook overweegt hij het 3D-metaalprinten toe te voegen. Eerder gaf hij in Link aan erop te rekenen daartoe de komende jaren nog een flink aantal bedrijven aan zijn Sophia te kunnen verbinden of zelf ondernemingen te starten.

‘Bestaande bedrijven met veel handwerk, met een heel eigen manier van werken, zijn veel lastiger via een digitaal platform aan de markt te verbinden. Maar ondernemingen die dankzij een hoge graad van digitalisering en standaardisering een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs snel kunnen leveren en dat ook kunnen aantonen zullen zeker aansluiting kunnen vinden bij die platform-aanbieders. Ja, die platforms zullen daardoor snel groeien. Net zoals 247TailorSteel ook snel gegroeid is. De afgelopen tien jaar is de omzet jaarlijks met 35 tot 40 procent gestegen’, aldus Van Sorgen die de ambitie heeft zijn omzet de komende vijf jaar te vervijfvoudigen. ‘B2c of b2b, het maakt niet meer uit. Het gaat alleen nog maar om b2human: een inkoper bij een industrieel bedrijf wil straks alleen nog maar op exact dezelfde manier, met hetzelfde gemak, zijn gepersonaliseerde inkopen doen als hij nu al thuis doet bij Cool Blue of Zalando. Die klant moet je zien te bedienen’, aldus Van Sorgen jongstleden januari.

Parcom Capital, opgericht in 1982, is een mid-market private-equityfonds. Het richt zich op investeringen in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. In de afgelopen 37 jaar investeerde Parcom Capital succesvol in meer dan 80 (internationale) bedrijven. Parcom Capital haalde in 2016 een nieuw fonds op van 570 miljoen euro voor nieuwe investeringen. Voor de overname van 247TailorSteel is onder andere gebruik gemaakt van bankkrediet van de ABN Amro, een van de huisbankiers van het metaalbedrijf.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics