Internet of Things; Kansen of bedreiging?

0

Gilles Robichon en Robert Heerekop
Foto: Jeroen van der Spek

Het omdraaiboek ‘Mastering The Internet of Things – DISRUPTED’ is zowel een managementboek als een roman en helpt de lezer een 360-graden blik op IoT te ontwikkelen.
Het Internet of Things biedt mogelijkheden om processen te optimaliseren en het comfort voor gebruikers te verbeteren. De mogelijkheden van slimme producten voor de verschillende branches zoals logisitiek, zorg en domotica zijn legio. Het vooraf maken van goede afwegingen en het volgen van richtlijnen wordt door organisaties echter vaak overgeslagen.
Door verkeerde beslissingen mislukken ‘slimme’ producten of brengen ze zelfs risico’s met zich mee. Hierdoor gaan bijvoorbeeld IoT-producten minder lang mee gaan, is de privacy in het geding of raken zelfs mobiele netwerken overbelast*.

Het managementdeel beschrijft beknopt de, door de auteurs ontwikkelde, 5-stappen IoT-aanpak en omvat businesskansen, wetgeving, cybersecurity en technologie keuzes. De informatieve teksten worden afgewisseld met checklists en interviews op verschillende deelgebieden met onder andere bijdragen van FoxIT oprichter Ronald Prins (cyber security)  en VU prof. Johan Hoorn (sociale impact).

Als je het boek omdraait, beschrijft de roman wat de onbegrensde mogelijkheden zijn van IoT, maar ook hoe het mis kan gaan als de risico’s niet tijdig in kaart zijn gebracht. Het verhaal is gebaseerd op bestaande incidenten waarbij mobiele netwerken door IoT-producten ernstig werden verstoord.

Dit boek geeft iedereen, manager tot gebruiker, goed aan waar de kansen liggen die IoT biedt en waar specifiek op moet worden gelet.

De auteurs Gilles Robichon en Robert Heerekop zijn als IoT-experts velen jaren betrokken bij IoT product- en dienstontwikkelingen

Naast de hard cover omdraai-combi, zijn zowel het managementboek als de roman als losse uitgaven via managementboek.nl en de Amazon kindle verkrijgbaar.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics