IME Technologies haalt nieuwe kapitaal op voor groei in de medische industrie

0

IME Technologies, een electrospin technologie bedrijf, rondt een tweede IME TECHNOLOGIES 2financieringsronde af met bestaande aandeelhouders TIIN Capital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). IME Technologies ontwikkelt innovatieve electrospin processen en apparatuur voor de realisatie van medische implantaten die het menselijk lichaam in staat stellen zichzelf te repareren. Het bedrijf gaat het nieuwe kapitaal aanwenden om een leidende positie te verwerven in de ontwikkeling van deze nieuwe medische implantaten.  

IME jAN VAN HELVOIRT“De medische industrie staat aan de vooravond van de doorbraak van regeneratieve geneeskunde,” zegt Jan van Helvoirt, CEO en medeoprichter van IME Technologies. “Met het nieuwe geld kunnen we nu echt gaan samenwerken met de medische industrie en werken aan de ontwikkeling van implantaten en behandelmethoden die het leven van patiënten die leiden aan trauma, erfelijke of degeneratieve ziektes over de hele wereld veranderen.”

Met electrospinnen worden micro- en nanovezels gemaakt die de menselijke cel assisteren bij het regenereren van gezond weefsel. De techniek maakt nu al nieuwe methoden mogelijk om het herstel van bot en huid te versnellen, beschadigde luchtwegen en zenuwen te repareren, vaatziektes te behandelen, en om beschadigd hartklepweefsel te regenereren.  

Ramon Solberg, CTO en medeoprichter voegt toe: “De nieuwe investering stelt ons in staat omime RAMON onze apparatuur en processen verder te ontwikkelen voor het reproduceerbaar en schaalbaar produceren van electrogesponnen medische implantaten. Door deze technische uitdagingen vandaag aan te pakken zetten wij de nieuwe standaard in electrospinnen neer voor de regeneratieve medische implantaten van morgen.”

IME Technologies, opgericht in 2008, is uitgegroeid tot marktleider in het segment van hoogwaardige electrospin apparatuur met meer dan 70 geïnstalleerde systemen verdeeld over zes continenten. Het bedrijf is ontstaan op de Technische Universiteit Eindhoven en in 2012 zelfstandig verder gegaan. Aansluitend kwamen TIIN Capital en BOM als investeerder aan boord om de groei ambities van IME Technologies te ondersteunen.  

TTIN hENK bOERTIIN Capital, IME Technologies zal revolutie ontketenen in de medische industrie

“Sinds onze betrokkenheid is IME Technologies van technologie start-up uitgegroeid tot een succesvolle en professionele organisatie die hoogwaardige electrospin technologie en apparatuur levert. Met onze nieuwe investering onderstrepen wij ons geloof dat de technologie van IME Technologies een revolutie zal ontketenen in de medische industrie en de regeneratieve geneeskunde” zegt Henk de Boer, investeringsmanager bij TIIN Capital.

BOM heeft geloof in het verdienmodel van IME Technologies

Ilse Massart, investeringsmanager bij de BOM voegt toe: “Wij investeren opnieuw omdat wij bom iLSEgeloven in het verdienmodel van het bedrijf en in de toewijding en ambitie van de ondernemers om een verschil te maken. Het succes van IME zal een impact hebben op het regionale ecosysteem en de toeleverketen die het bedrijf omringen en, nog veel belangrijker, op de kwaliteit van leven van patiënten over de hele wereld.”  

IME TECHNOLOGIES 5IME Technologies

IME Technologies ontwikkelt en implementeert electrospin processen en apparatuur voor de ontwikkeling en fabricage van medische hulpmiddelen voor regeneratieve geneeskunde. Electrospinning is een flexibel proces voor het vervaardigen van extreem dunne vezels en structuren die uitstekende eigenschappen hebben voor gebruik bij het regenereren van menselijk weefsel. IME Technologies heeft unieke electrospin technologie ontwikkeld voor het reproduceerbaar en schaalbaar produceren van electrogesponnen materiaal onder medische condities.

In de Zuid-special van april stond dit artikel over IME.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics