Halfgeleiderindustrie realiseert de hoogste groei in het tweede kwartaal sinds 2014.

0

Ondanks dat het eerste kwartaal terug liep behaalde de halfgeleiderindustrie bijna een recordgroei in het tweede kwartaal van 2017, met een groei van 6,1 procent van het vorige kwartaal, aldus IHS Markit (Nasdaq: INFO). Globale omzet kwam uit op 101,4 miljard dollar, een stijging van 95,6 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017. Dit is de hoogste groei die de industrie in het tweede kwartaal sinds 2014 heeft gezien.

De geheugenchipmarkt zet groei in het tweede kwartaal door, groeit 10,7 procent naar een nieuwe hoogte van 30,2 miljard dollar met DRAM en NOR flash-geheugen dat de lading leidt, respectievelijk 14 procent en 12,3 procent.

Industriële halfgeleiders vertoonden in dezelfde periode de derde hoogste groeipercentage op 6,4 procent. Deze groei kan worden toegeschreven aan meerdere segmenten, zoals commerciële en militaire avionica, digitale signage, netwerk video surveillance, HVAC, slimme meters, tractie, PV-omvormers, LED verlichting en medische elektronica, inclusief cardiale apparatuur, gehoorapparaten en beeldsystemen.

Een andere trend in de industriële markt is de toenemende fabrieksautomatisering, die alleen de groei stimuleert voor discrete stroomtransistors, thyristoren, gelijkrichters en vermogensdiodes. De markt voor deze apparaten zal naar verwachting 8 miljard dollar bedragen in 2021, een stijging van 5,7 miljard dollar in 2015.

Intel blijft de grootste leverancier van halfgeleider in de wereld, gevolgd door Samsung Electronics met een lichte marge. IHS Markit omvat geen gieterijbedrijven en andere niet-halfgeleideropbrengsten in de markt voor halfgeleidermarkten.

Van de top 20 halfgeleiderleveranciers behaalde Advanced Micro Devices (AMD) en Vidia het hoogste kwartaal van de omzetgroei over kwartaal met respectievelijk 24,7 procent en 14,6 procent. Er was geen marktaandeelbeweging in de top 10 halfgeleiderleveranciers. Zeven van de 10 bedrijven in de marktaandelen van 11 tot 20 veranderden echter marktaandeel.

Meer nieuws uit Semicon

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics