Fortaco investeert in verhoogde staalproductiecapaciteit bij Fortaco Estonia OU.

0

Fortaco Group, de grootste fabrikant van staalconstructies in Europa, is gestart met een capaciteitsuitbreiding van meer dan 10 miljoen EUR in Narva, Ida-Virumaa. De investering zal bestaan uit een 10.000 m2 fabrieksuitbreiding en nieuwe apparatuur. De bouwwerkzaamheden zijn gestart in juli 2019 en zullen naar verwachting binnen een jaar worden afgerond. De investering wordt gesteund door de Estse overheid.

Larissa Shabunov

“Ik ben blij dat ik de start van de uitbreiding kan aankondigen na intensieve voorbereidingen van de uitbreiding.
samenwerking met Narva stadsbestuur, bouwbedrijf Rand en Tuulberg, ingenieursbureau Esplan, projectmanagementbedrijf HML, Swedbank Estonia en Fortaco’s team in Narva. De uitbreiding is een cruciaal platform om onze klanten verder te ondersteunen door het aanbieden van staalproductiecapaciteit gebaseerd op een hoge mate van automatisering en sterke operationele uitmuntendheid. Wij geloven dat deze investering ook een belangrijke economische stap is in de stad Narva en het versterkt de lange relaties die Fortaco’s Narva fabriek in de regio heeft”, zegt Lars Hellberg, President & CEO van Fortaco Group.

Lars Hellberg

“In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf zich goed ontwikkeld voor Business Site Narva. Om aan de groeiende vraag te voldoen, heeft Fortaco ook geïnvesteerd in verschillende grote CNC-machines en lasrobotstations in de bestaande fabriek en zijn 200 nieuwe medewerkers toegevoegd aan het Narva-fabrieksteam. De nieuwe uitbreiding biedt extra banen voor maximaal 50 medewerkers”, zegt Larissa Shabunova, Managing Director van Fortaco Estonia OU.

Fortaco’s fabriek in Narva biedt ‘s werelds grootste OEM-klanten productiecapaciteiten, waaronder staalconstructies voor diverse hijstoepassingen en mobiele apparatuurcomponenten. Fortaco’s voetafdruk van de staalproductie omvat vijf moderne fabrieken met de beste apparatuur in Estland, Finland, Hongarije en Polen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics