FEDA-leden drongen aan op vertrek bij FME

0

De Federatie Aandrijftechniek (FEDA) heeft haar visie op de toekomst van de sector gepresenteerd. In het rapport ‘Drijvende kracht voor vooruitgang’ zijn de uitkomsten verwoord van een in 2015 onder leden en belanghebbenden uitgevoerd onderzoek. Behalve een visie op de sector gaat het rapport tevens in op de rol, de toegevoegde waarde en toekomstige activiteiten van FEDA als branchevereniging. FEDA voorzitter Rob Hommersen: “De resultaten van het onderzoek gaven aanleiding tot een selectie van een nieuwe partner waarmee we onze ambities beter kunnen realiseren.”

FEDA heeft inmiddels afscheid genomen van FME als secretariaatsvoerder en heeft per 1 februari 2016 haar verenigingsbureau en projectmanagement ondergebracht bij Atrium groep te Gorinchem. Hommersen: “Samen met Atrium groep bouwen we aan een nieuw FEDA team. Een team waarmee we meerwaarde gaan creëren voor onze 176 leden. En waarmee we de aandrijf- en automatiseringstechniek in de markt willen positioneren als een sector die staat voor ontwikkeling en innovatie. Een sector die in belangrijke mate bijdraagt aan de reputatie van Nederland in de wereld”.

Het onderzoek omvatte ruim 30 visiegesprekken die in samenwerking met merkorganisatiebureau Synergie zijn gevoerd met FEDA leden, niet-leden, producenten, importeurs, handelshuizen, verwerkers, machinebouwers, automatiseringsspecialisten en eindgebruikers. Hommersen: “Het geeft de sector belangrijke inzichten waarmee we als FEDA een gedegen strategie kunnen ontwikkelen naar 2020 en verder”. De Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA) met meer dan 175 leden is de belangrijkste brancheorganisatie op het gebied van aandrijf- en automatiseringstechnologie in Nederland. Het lidmaatschap van de FEDA is open voor alle bedrijven die een relatie hebben met aandrijf- en automatiseringstechnologie en voor organisaties en kennisinstituten die actief zijn in deze sector.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics