Dell zet in op dataopslag en verkoopt softwaretak.

0

Dell verkoopt zijn softwaredivisie aan de op technologie gerichte investeerders Francisco Partners en Elliott Management. Dat maakt de Amerikaanse computerfabrikant 20 dell 2juni bekend. De overnamesom werd niet genoemd, maar volgens verscheidene media bedraagt die ruim 2 miljard dollar.

Het technologiebedrijf, dat bijna drie jaar geleden van de beurs werd gehaald door onder meer oprichter en topman Michael Dell, haalt momenteel flink de bezem door de organisatie. Eerder werden ook al de activiteiten op het gebied van zakelijke dienstverlening te gelde gemaakt. Die gingen voor ruim 3 miljard dollar naar het Japanse NTT.

De computerfabrikant zoekt vooral groei in dataopslag. Vorig jaar kondigde het de overname aan van EMC, wereldmarktleider op dat terrein. Met een overnamesom van 67 miljard dollar wordt dat de grootste overname ooit in de technologiesector.

Om die enorme overname financieel rond te krijgen zonder al te diep in de schulden te belanden, moet Dell zijn balans flink versterken. Daarom worden onderdelen van de hand gedaan die niet in de toekomstplannen passen.

Afgelopen maand wist het bedrijf voor 16 miljard dollar aan obligaties te slijten. De opbrengst is eveneens bedoeld voor de acquisitie van EMC.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics