Create Tomorrow: Studentendenktank van 1000 studenten aan de slag met businesscases

0

Over één maand zal voor de achtste keer Create Tomorrow, ‘s werelds grootste studentendenktank, plaatsvinden op de campus van de Universiteit Twente. De toekomst staat meer dan ooit centraal. Ruim 1.000 studenten van verschillende universiteiten en hogescholen buigen zich op 1 mei met vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen over vernieuwende businesscases. Dit jaar is de denktank uitgebreid met een tweede track: future scenario’s. Het team met de beste oplossing wint € 4000,-. De beste ideeën worden na het event in een bootcamp verder gebracht, onder begeleiding van Novel-T.

Future business en future scenario’s op verschillende thema’s.


Vier thema’s staan centraal tijdens deze editie van Create Tomorrow: ‘Future Healthcare’, ‘Industries, Innovation and Infrastructure’, ‘Clean Energy’ en ‘Sustainable cities and communities’. Grote organisaties als NS, ProRail, Rijkswaterstaat, Univé, T-Mobile en de Universiteit Twente brengen vraagstukken in. Studenten werken aan innovatieve ideeën om huidige problemen op te lossen of zoeken naar nieuwe toepassingen voor bestaande technologieën. Zo werken studenten aan de ontwikkeling en implementatie van 5G om T-Mobile verder te helpen en zoeken zij voor MESA+ naar duurzame oplossingen voor CO2. De teams met de beste oplossingen pitchen in de avond hun idee voor een onafhankelijke jury met o.a. Wilhelmina Jewell Sparks (Global Director of Innovation and Corporate Startup Engagement Strategist) en Nico Nijenhuis (CEO en founder Clear Flight Solutions). Zij kiezen de winnaar van Create Tomorrow 2019, die de prijs van €4.000,- mee naar huis neemt. Het dagprogramma bestaat naast de denktank uit een aantal grote keynote sprekers als Lokke Moerel (Universiteit van Tilburg) en Lennart Graaff (BLOC), en wordt geleid door dagvoorzitter Roelof Hemmen (BNR Nieuwsradio).

Ideeën en oplossingen met impact
De organisatie van het event ligt in handen van een commissie van 6 studenten, onder leiding van voorzitter Lieke Dom. “Met ondersteuning van de Student Union en Novel-T hebben we de denktank een stevige vernieuwingsimpuls gegeven. Ik ben erg blij met het nieuwe concept.” Ook Victor van der Chijs, voorzitter van het CvB, is blij met de vernieuwing. “Create Tomorrow past perfect in het profiel van de UT als meest ondernemende universiteit van Nederland.” Jaap Beernink, CEO Novel-T: “Er zijn niet veel evenementen waar studenten samen met bedrijven en organisaties aan cases werken. In deze vernieuwde vorm hebben de ideeën en oplossingen die tot stand komen ook daadwerkelijk impact. Create Tomorrow heeft grote potentie om door te groeien tot een platform waar studenten en bedrijven regelmatig met elkaar samenwerken aan de business van morgen”.

Interesse?
Bedrijven en organisaties die interesse hebben in het aanleveren van een case, of als netwerkpartner de sfeer van het evenement willen meemaken, kunnen contact opnemen met de organisatie via extern@createtomorrow.nl.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics