Cradle-to-Cradle congres in Venlo

0

Op 21, 22 en 23 maart vindt in Venlo het Cradle-to-Cradle congres plaats, met keynotes van onder andere C2C-grondlegger Michael Braungart en ruimtevaarder André Kuipers. Het C2C-Congress Venlo puilt uit van de interessante C2C-projecten om over te leren, kennis te delen en zelf te bezoeken. Zoals het Stadskantoor Venlo, C2C ExpoLAB en basisschool De Zuidstroom.

De centrale gedachte van de cradle-to-cradle (wieg-tot-wieg) filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het eerste verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en geen restproducten die alsnog gestort worden. Deze kringloop wordt bedoeld met het motto: ‘waste equals food’.

Het C2C-Congress Venlo bestaat uit een Network Dinner, In Practice Congress en een Experience Tour. Gedurende het In Practice Congress op 22 maart staan prominente sprekers op het gebied van C2C op het podium van De Maaspoort. Recent zijn C2C-grondlegger Michael Braungart, ruimtevaarder André Kuipers en advocaat Roger Cox aan de line-up toegevoegd van dit congres. Daarnaast vinden twee workshoprondes plaats, elk met interessante projecten en bedrijfscases, met C2C als gemene deler.

Naast het plenaire programma zijn er diverse workshops, waaronder een bedrijfscase van verschillende organisaties, waaronder AMI. Zij vertelt hoe en waarom ze met C2C aan de slag is gegaan. Verder komen circulair inkopen aan bod en wordt duidelijk hoe je een C2C-gebouw ontwerpt aan de hand van heldere voorbeelden. Ook komen de financiële gezondheid van gebouwen en duurzaam leren in het onderwijs naar voren.

Deelnemers aan de Experience Tour op 23 maart ervaren zelf wat de toepassing van C2C in de praktijk betekent. Gedurende deze tour brengt het gezelschap een bezoek aan het C2C ExpoLAB, het Stadskantoor Venlo en AGMI Traffic. Deelnemers aan de Experience Tour zien met eigen ogen de implementatie van C2C.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics