Brave Tern 70 meter de lucht in.

0

Windmolen FranklinDe Brave Tern is eigendom van de Noorse rederij Fred. Olsen Windcarrier. Het schip heeft vier uitschuifbare poten – jacking legs – waarmee ze stevig op de zeebodem kan staan. De poten van Brave Tern zijn de afgelopen maanden in Rotterdam met veertien meter verlengd tot elk 92,4 meter.

De verlenging van de poten van de Brave Tern is uitgevoerd door Franklin Offshore Europe, in Rotterdam sinds ruim een jaar gevestigd op het RDM?terrein, in nauwe samenwerking met het bedrijf SRC uit Estland. In Rotterdam zijn vandaag de verlengde poten getest door het omhoog hijsen van de Brave Tern. De Brave Tern, 132 meter lange schip, werd tot een hoogte van ruim zeventig meter gehesen.

Ook het frame en de hijsarm van de scheepskraan zijn met in totaal twintig meter verlengd. De kraan kan nu tot honderdtwintig meter boven het scheepsdek tillen.

De aanpassingen aan de Brave Tern zijn nodig omdat turbines van de windmolens steeds zwaarder worden en ook de wieken van de windmolens steeds langer worden. Ook worden offshore windmolenparken steeds vaker gebouwd in diep water. Zusterschip Bold Tern krijgt binnenkort eveneens langere poten en een grotere kraan.WINDMOLENS 2De Brave Tern is nu in staat om vier volledige windmolens, met turbines met een ‘multimegawatt’ vermogen, te vervoeren en te installeren in waterdieptes tot zestig meter. Na een kleine opdracht op de Noordzee wordt de Brave Tern later dit voorjaar ingezet bij de bouw van het eerste Amerikaanse offshore windmolenpark voor de oostkust bij Rhode Island.

Franklin Offshore Europe in Rotterdam is één van ’s werelds leidende dienstverleners voor de offshore?industrie. Het bedrijf is onderdeel van Franklin Offshore, met hoofdvestiging in Singapore en vestigingen Australië, Indonesië, Zuid?Korea, Azerbeidzjan, Qatar en de Verenigde Staten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics