Bedrijven High Tech Systems Park investeren in integratie van datacenter en glasvezelnetwerk

0

De bedrijven op het High Tech Systems Park in Hengelo (Ov) hebben gezamenlijk geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daardoor wordt het tegenover gelegen datacenter van de Odin Groep integraal onderdeel van het High Tech Systems Park. Tevens wordt een gratis toegankelijk wifi-netwerk op de innovatiecampus aangelegd en zal de Odin Groep het beheer van de it-voorzieningen in het publiek toegankelijke Shared Facility Centrum op zich nemen. De samenwerkingsovereenkomst daarvoor is gisteren getekend door de coöperatie van het High Tech Systems Park met de Odin Groep.

Bijzonder is dat het nieuw aangelegde glasvezelnetwerk volledig is gefinancierd door de samenwerkende bedrijven van het High Tech Systems Park: Thales Nederland, Opra, HP Valves en PM Surface. Het netwerk is rechtstreeks gekoppeld aan het nabijgelegen datacenter van de Odin Groep, die ook het beheer van het netwerk op zich zal nemen en daarover aanvullende it-diensten gaat leveren aan de bedrijven op de innovatiecampus. ‘Samenwerking staat centraal op het High Tech Systems Park. Niet alleen op gebied van innovatie, maar ook bij dit soort hoogwaardige faciliteiten. Op een regulier bedrijventerrein gebeurt dit niet vaak’, legt Vincent ten Thij, directeur High Tech Systems Park uit.

Het High Tech Systems Park is een nieuwe ontwikkeling in Hengelo waarbij het voormalige Thales terrein herontwikkeld is tot innovatiecampus voor hightech bedrijven. High-speed internet is tegenwoordig een voorwaarde om te kunnen innoveren en dus een randvoorwaarde voor het High Tech Systems Park. ‘Alles wordt geautomatiseerd en gedigitaliseerd’, aldus Ten Thij. ‘Snelle rekenkracht, data-opslag en snel internet zijn dan ook zeer belangrijk voor de high techbedrijven die hier innoveren. Door de samenwerking met de Odin Groep hebben we dat geregeld.’

Tienbaanssnelweg

De Odin Groep heeft de IT voorzieningen op het High Tech Systems Park voorbereid op de toekomst: ‘We hebben een tienbaanssnelweg aangelegd, maar zullen er voorlopig maar twee gebruiken.  Daarmee zorgen we ervoor dat we ook de komende jaren de hoogst mogelijke snelheden kunnen garanderen’, vertelt Hans Lesscher van de Odin Groep.

Voordeel voor de gevestigde bedrijven is dat zij niet hoeven te investeren in een serverruimte in hun nieuwbouw, maar gebruik kunnen maken van het datacenter van de Odin Groep. ‘Als Thales Nederland kunnen we kosten besparen doordat we afname van hardware en andere diensten flexibeler op- en af- kunnen schalen’, zegt Henk van Steeg, cio van Thales Nederland.’

Daarnaast kunnen bedrijven hun totale it-activiteiten uitbesteden aan de Odin Groep: IT as a service.  ’Daarbij kun je denken aan diensten als cloud oplossingen waaronder online werkplekken, telefonie, mobile device management, security oplossingen of online backups,’ aldus Lesscher. De Odin Groep bestaat uit meerdere bedrijven. Previder neemt de datacenterdiensten voor haar rekening en Lesscher IT de aanvullende it-diensten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics