Bambach vertrekt naar VDL Groep, Savenije volgt hem op bij ETG

0

Simon Bambach ruilt zijn functie van ceo van VDL ETG in voor die van Corporate Vice President Noord-Amerika voor de complete VDL Groep. ‘Diverse VDL-bedrijven, naast ETG met name VDL Steelweld, zijn de laatste jaren fors gegroeid in de VS. Dan is het niet meer dan logisch dat het verder ontwikkelen van die hele grote markt daar nu ook op directieniveau wordt ondergebracht. Daar hebben ze mij voor gevraagd’, aldus Bambach die op het moment van het interview net zijn kantoor bij ETG heeft leeggeruimd. Dat hij gevraagd is voor die klus is heeft alles te maken met de groei van de klantenbasis en de omzet van ETG in de VS sinds Bambach er veertien jaar geleden in dienst trad, weet hij. Met zijn ervaringen als vice-president Philips CE North America in de bagage – en dus goed bekend met de typisch Amerikaanse bedrijfscultuur – kon hij goed invulling geven aan de keuze van ETG – toen nog onderdeel van Philips – de Amerikaanse markt op te gaan.

Applied Materials en KLA Tencor vaste afnemers VDL
Tegenwoordig zijn grote spelers als Applied Materials en KLA Tencor vaste afnemers van de productie- en producttechnologie van de module-ontwikkelaar en –bouwer. Plusminus een kwart van de omzet komt uit de VS, uit markten als leds, solar en semicon. Vanzelf ging het binnenhalen van deze klandizie niet, verhaalde hij eerder in Link Magazine: ‘Je moest eerst het vertrouwen zien te winnen van de directies. Op dát niveau moet je binnenkomen als je supplier wilt zijn van complete, testbare modules, gereed om ingebouwd te worden in het eindproduct. Toen ik begon was ik soms twee, drie weken op reis voor een paar gesprekjes van een kwartier.’
Zijn commerciële kennis van de Amerikaanse markt zal hij nu ten goede laten komen van de complete VDL Groep en hij zal gaan bouwen aan de VDL-organisatie in de VS. ‘Daarmee willen we ook inspelen op de wens van een diverse klanten die kansen zien in de VS, zich daar willen vestigen, maar ons dan graag in de buurt hebben’, duidt Bambach. Op dit moment beschikt ETG er over enkele verkoopvestigingen en het bedrijf VDL USA, ontstaan met de overname van PMB UVA.
Simon Bambach krijgt Gustaaf Savenije als opvolger. Die zal de functie van algemeen directeur combineren met zijn huidige functie als technisch directeur. Savenije is sinds 2013 werkzaam bij VDL ETG. Hiervoor werkte hij onder andere bij Philips en ASML.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics