Atradius weer actief op Iran

0

Atradius Dutch State Business, de exportkredietverzekeraar namens de Nederlandse overheid, biedt weer kredietverzekeringen aan voor export naar Iran. De verzekering tegen betalingsrisico’s is bedoeld voor Nederlandse exporteurs van kapitaalgoederen, zoals machines en schepen, en voor aannemers die in Iran aan de slag willen.
Vanwege de sancties van de Verenigde Naties en de Europese Unie was het in de afgelopen zes jaar niet mogelijk om kredietrisico’s op Iran te verzekeren. Dankzij de opschorting van de sancties eerder dit jaar is nu weer dekking mogelijk. Ook het betalingsverkeer met Iran komt weer geleidelijk op gang.
Bert Bruning, algemeen directeur van Atradius Dutch State Business: “We willen eerst weer ervaring opdoen met Iran, dus wij bieden vooralsnog in de eerste plaats dekking voor transacties met een korte looptijd. Voor langjarig krediet is het nog wat vroeg. De afgelopen weken zijn we door veel exporteurs benaderd voor dekking op Iran, dus de belangstelling is groot. Nu wij onze activiteiten op Iran hervatten, verwachten we dat de eerste exporteurs hier spoedig gebruik van zullen maken.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics