Altran en Jaguar gaan samenwerken aan softwareplatform voor intelligente voertuigen.

0

Altran, wereldwijde marktleider op het gebied van innovatie en hightech engineeringadvies, en Jaguar Land Rover  kondigen een strategische samenwerking aan voor de ontwikkeling en marketing van een open softwareplatform. ‘Dit platform gaat traditionele Electrical & Electronic (E/E) automotive architecturen veranderen door de nieuwste industriële en engineering technieken te integreren in de processen, methodes en tools binnen de markt voor consumentenelektronica’, aldus Cyril Roger, Senior Executive Vice President voor Europa bij Altran.

Voertuigsoftware en elektronica-architecturen. 

De automotive-wereld ondergaat grote veranderingen op het gebied van complexe technologieën en de verwachtingen van consumenten worden steeds hoger. Er is een toenemende vraag naar internetverbinding in voertuigen, systemen die de bestuurder assisteren, data analyse en zelfsturende auto’s. Dit is een uitdaging voor de traditionele inzet van voertuigsoftware en elektronica-architecturen.

Intelligente voertuigen en machines. 
De combinatie van de automotive-kennis en -ervaring van Jaguar Land Rover en Altran’s expertise op het gebied van software-architecturen maakt de introductie van deze nieuwe technologie – het hosten van verschillende voertuigen en machines – mogelijk. De oplossing kan in de toekomst mogelijk ingezet worden in andere sectoren, waaronder geneeskunde, spoorweg, industriële automatisering en ruimtevaart. Dit creëert een ecosysteem van applicatie-ontwikkelaars binnen de automotive- en IT-industrie en maakt de weg vrij voor de volgende generatie intelligente voertuigen en machines.
Cyril Roger Altra.
‘Jaguar Land Rover en Altran hebben de afgelopen vijf jaar samengewerkt aan diverse projecten’, zegt Cyril Roger, Senior Executive Vice President voor Europa bij Altran. ‘Dit partnership geeft het technische en commerciële perspectief aan dat beide organisaties hebben op dit technische domein. Het versterkt Altran’s nieuwe strategische doelstelling in het versnellen van innovatie en maakt het mogelijk voor partners hetzelfde te doen. De organisatie verschuift naar een volledig nieuw model van co-innovatie om meer waarde, diensten en expertise te bieden aan haar klanten.’
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics