Additive Industries integreert ontwikkelactiviteiten, assemblage en testen van de 3D metaalprintsystemen in grotere locatie.

0

Afgelopen jaar presenteerde Additive Industries haar ambitie om te groeien tot een top 3 positie in de industriële 3D metaalprint markt in 2022. Om invulling te geven aan deze ambitie verhuist het bedrijf begin april naar een gloednieuwe fabriek op Strijp-T in Eindhoven, dichtbij haar huidige vestiging. Op deze nieuwe locatie zal het bedrijf haar hoofdkantoor samenvoegen met de ontwikkelactiviteiten, assemblage van de 3D metaalprintsystemen en het testen hiervan. Deze activiteiten zijn nu nog verspreid over twee locaties in Eindhoven. De verhuizing biedt het snelgroeiende team van Additive Industries alle ruimte voor verdere groei aangezien het totale oppervlak ruwweg zeven keer groter is dan de huidige faciliteiten samen.

Integratie van hoofdkantoor en productie in voormalige Philips fabriek in Eindhoven.

De nieuwe fabriek is te vinden in een prachtig gerenoveerd voormalig Philips pand met een rijke historie uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Zo waren ook andere Eindhovense grootmachten als ASML en FEI (nu onderdeel van Thermo Fisher) hier in hun beginjaren gevestigd. Via het traditionele dak met noorderlichten valt een zee van daglicht binnen en de glazen wanden versterken het effect van transparantie, een van de kernwaarden van het bedrijf. Na renovatie, is het pand volledig duurzaam, voldoet aan de hoogste energiebesparingseisen en biedt de beste werkomgeving voor de Additive Industries teams. ‘We zijn trots dat we opnieuw onze intrek mogen nemen in een inspirerend voorbeeld van industrieel erfgoed waar we de oorspronkelijke architectuur hebben bewaard en gecombineerd met een vleugje moderniteit. Dit maakt het een prachtig thuis voor een snel groeiend bedrijf in digitale fabricagetechnologie zoals wij’, aldus Daan A.J. Kersten, CEO van Additive Industries. De officiële opening staat gepland voor na de zomervakantie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics