Zoox gaat dienst opzetten van zelfrijdende elektrische auto’s

0

zoox-2Zoox is een startup dat een dienst gaat opzetten met zelfrijdende elektrische auto’s. Het bedrijf wil de auto’s in eigen huis ontwikkelen, maar ze zullen niet direct worden verkocht aan de consument. In plaats daarvan zullen ze worden ingezet om te gaan concurreren met de alternatieve taxiservice Uber.

Het project speelt zich voornamelijk op de achtergrond af waardoor er nu nog weinig bekend is over Zoox. Wel is bekend dat deze startup een serieuze partij is die snel groeit door middel van diverse investeringen. Dankzij een wervingsfonds uit Hong Kong is recent 50 miljoen dollar opgehaald. Daarnaast kreeg de startup al eerder investeringen met een totale waarde van 1,5 miljard dollar, aldus The Wall Street Journal.

zoox-zooxZoox wordt geleid door Tim Kentley-Klay en Jesse Levinson. Laatstgenoemde heeft ervaring in de zelfrijdende autoindustrie, aangezien hij betrokken is bij het Autonomous Driving Team van de Universiteit van Stanford. De startup werd twee jaar geleden opgericht en heeft inmiddels al meer dan 100 medewerkers in dienst. Sommigen van hen werkten voorheen bij Google’s Alphabet, Apple en Tesla.

Bovenstaande photoshop is een concept van wat we van Zoox kunnen verwachten. De auto zou over autonome capaciteiten (level 4) bezitten. Het concept stamt echter uit 2013 en de autonome markt maakt grote sprongen. Onder andere moderne Tesla’s zijn toekomstproof en ondersteunen level 5 autonome technologie. Het is dus afwachten wat Zoox gaat doen in de praktijk. De startup heeft voldoende kapitaal en perspectief aan boord, waardoor het project zeker de aandacht op zich weet te vestigen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics