Trioliet heeft de EuroTier Innovation Award 2016

0

triliet-awardTrioliet heeft de EuroTier Innovation Award 2016 gewonnen met het nieuwe snijsysteem op het automatisch voersysteem Triomatic T40 New Edition. Uit 251 aanmeldingen heeft de onafhankelijke jury de nieuwe cirkelvormige messen gekozen als winnaar. Doorslaggevend zijn de energie-, arbeids- en kostenbesparingen die het systeem opleveren. Het nieuwe snijsysteem snijdt het voer zeer nauwkeurig af met behoud van de voerstructuur en heeft bovendien lage energie- en onderhoudskosten.

 

Dankzij de simpele, eenvoudige techniek van de cirkelvormige snijmessen verbruikt het systeem maar zeertrioliet weinig energie, slechts 0,5 tot 1,0 kWh per lading. Dat is een besparing van wel 50% ten opzichte van de bestaande (conventionele) systemen. De onderhoudskosten zijn ook lager in vergelijking tot de systemen van andere aanbieders en zelfs tot het vorige snijsysteem van de Triomatic T40. De nieuwe ronde snijmessen zijn bijvoorbeeld eenvoudiger uitwisselbaar. Er hoeven slechts vier schroeven losgedraaid te worden om het mes te kunnen wisselen.

De Triomatic T40 New Edition is het enige automatische voersysteem met cirkelvormige snijmessen. De systemen van andere fabrikanten frezen of grijpen het voer met een happer. Snijden is de beste manier om de voerstructuur te behouden en de energiekosten laag te houden. De ronde snijmessen gaan moeiteloos door de kuilblokken, ronde – of vierkante balen, waarbij  het snijvlak stevig en intact blijft en broei wordt voorkomen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics