T-Systems verlengt de samenwerking met Daimler’s connected-car platform

0

Autofabrikant Daimler zet de samenwerking met it-partner T-Systems voort. De verlengingsdeal heeft een waarde van honderden miljoenen euro. T-Systems blijft de komende jaren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de mainframes en de belangrijkste it-applicaties. Ook zorgt de Duitse automatiseerder en dochter van Deutsche Telekom voor de verbindingen van het ‘connected car’-platform van Daimler.

‘connected car’-platform

T-Systems gaat de mainframes van Daimler moderniseren. De twee partners willen verder meer standaardsoftware invoeren in de productie- en distributieomgevingen. Ook wil Daimler op een flexibele manier it-diensten, waar op dat moment behoefte aan is, kunnen afnemen.

Daarnaast verbindt T-Systems momenteel ruim twee miljoen voertuigen via Daimlers gesloten connected car-platform. Het bedrijf blijft ook verantwoordelijk voor de operatie van de bestaande ‘Mercedes me connect’-services voor de komende generatie voertuigen. Deze diensten omvatten live verkeersinformatie, noodoproepen, besturing op afstand, infotainment-apps, zoals internetradio en zoekfuncties voor hotels en parkeerplaatsen.

Mercedes-Benz-voertuigen verbinding met de digitale wereld 

In aanvulling daarop ontwikkelt T-Systems samen met Daimler een upgrade-oplossing voor bestaande Mercedes-Benz-voertuigen. Daarmee kunnen klanten verbinding maken met de digitale wereld door het retrofitten van een Bluetooth-adapter en het downloaden van de bijbehorende app. De ‘Mercedes me’ Bluetooth-adapter is sinds de lente van 2016 op de markt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics