SafanDarley showt 4 primeurs plaatbewerking op EuroBlech 2016

0

2016-e-brake-atcAls eerste primeur showt SafanDarley de E-Brake 200T 4100 ATC. Deze E-Brake is voorzien van een automatische gereedschapwisselaar en biedt een flexibele oplossing voor het produceren van kleine series. Basis is de servo-electrische E-Brake met 200T perskracht en een buiglengte van 4100 mm. De gereedschapwisselaar is ingebouwd binnen het bestaande machine frame waardoor deze machine niet meer ruimte vraagt dan de standaard E-Brake.

De E-Control besturing zorgt voor het uitvoeren van het gereedschap wisselen waardoor zowel handmatig of door externe systemen zoals Autopol, of Radan de machine eenvoudig geprogrammeerd kan worden.

Samen met de eerder dit jaar geïntroduceerde E-Brake 150T 3100 ATC is deze serie compleet.

safandarley_ultraTweede primeur: De E-Brake Utra serie

Op de Euroblech presenteert SafanDarley een nieuwe generatie E-Brake’s onder de naam Ultra. De Ultra serie kenmerkt zich door een volledig nieuw design en is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem. Deze nieuwe serie is leverbaar in de uitvoeringen 50 ton 2 meter, 80 ton 2,5 meter, 100 ton drie meter en 130 ton met een werklengte van 3 meter en 4 meter.

De Ultra beschikt standaard over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan worden optioneel worden uitgerust met een 3D achteraanslag en het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem.

Met al deze opties is volgens SafanDarley deze E-Brake Ultra een echte high-end kantpers.

De derde primeur is een nieuwe H-Brake Hybrid serie

Gedurende de EuroBlech introduceert SafanDarley de nieuwe serie energiezuinige kantpersen, de H-Brake Hybrid. Deze kantbanken zijn voorzien van een innovatieve hybride aandrijving: een combinatie van hydrauliek en elektronica. Het systeem is zeer energiezuinig en geluidsarm, en gebruikt maar een fractie van de gebruikelijke hoeveelheid olie.

De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door zijn hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230mm/sec, worden cyclustijden behaald die tot 30% korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen.

Dit aandrijfprincipe zorgt tevens voor lagere operationele kosten, omdat de olie in het hybride systeem langer meegaat, en pas na 7000 werkuren ververst moet worden. Het gehele systeem is minder onderhoudsgevoelig dan conventionele hydraulisch systemen.

De H-Brake Hybrid serie bestaat uit een 110 ton 3 meter, 170 ton 3 meter, 3,7 meter en 4 meter kantpers. De kantpers beschikt over standaard een grote inbouw maat van 655 mm en een slag van 280 mm. Ook heeft de machine standaard een grote uitlading.

Als vierde primeur toont SafanDarley de EC 40 Smart besturing

E-Control, de nieuwe E-Norm in ergonomie. De EC40 Smart is de nieuwste innovatie van SafanDarley op software gebied. De EC40 Smart heeft naast de functionaliteit van de EC20 besturing de mogelijkheid om op een mobiel device 3D modellen te tekenen (Designer), 3D tekeningen in te lezen, te ontvouwen en een buigsimulatie uit te voeren. Door het systeem te “docken” met de machinebesturing wordt data gesynchroniseerd en kan het programma opgeroepen worden in de EC20 en kan er vervolgens geproduceerd worden.

Op deze wijze kan er dus zowel bij de machine als op elke andere locatie de machine worden geprogrammeerd in 3D.

safandarley_eye_hololensSafanDarley Eye

Tijdens de EuroBlech zal SafanDarley het nieuwe SafanDarley Eye systeem in combinatie met de Microsoft Hololens demonstreren. Door het gebruik van Augmentend Reality, kan de productiviteit worden vergroot. De SafanDarley Eye toont aanvullende informatie die uitsluitend door de bediener met de Hololens wordt waargenomen.

De innovaties van SafanDarley zijn op de EuroBLECH in Hal 14, stand H14 te bekijken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics