Business Software Event verdubbelt naar twee dagen en 1.500 bezoekers

0

Het Business Software Event vertoont al jaren een gestage groei in aantallen bezoekers en exposanten. Dat is te danken aan de inhoudelijke verbreding tot een event dat de industrie een compleet beeld geeft van de optimale aansturing van een onderneming met businesssoftware. Het draait om het verkrijgen van inzicht in bedrijfsprocessen, het verbeteren van de business en de tools die hiervoor kunnen worden ingezet. De groei en verbreding van het event vormen voor organisator Mikrocentrum, het onafhankelijk kenniscentrum voor de industrie, alle reden om uit te breiden naar twee beursdagen. Het Business Software Event 2016 vindt plaats op 29 en 30 november in het 1931 Congrescentrum in Den Bosch.

Vorig jaar werd voor het Business Software Event met succes een vernieuwde opzet met vakbeurs en hoogwaardig congres geïntroduceerd, vertelt eventmanager Moniek Groot bij Mikrocentrum. “Het biedt bezoekers – dit jaar verwachten we er 1.500 – en exposanten alle gelegenheid voor intensieve interactie. Ook de belangstelling van softwareleveranciers en adviseurs neemt toe; er is plaats voor maximaal 150 exposanten.” Inhoudelijk blijft de verbreding van het softwareaanbod doorzetten. Het voormalige ERP/PLM-event is uitgegroeid tot een volwaardig evenement met alle softwaretools die een (MKB-)onderneming kan inzetten om haar business te verbeteren.

Interessant vindt Moniek Groot de discussie over totaaloplossing of ‘best-of-breed’. “We hebben aanbieders die met een veelomvattend softwarepakket komen, maar er zijn ook leveranciers van best-of-breed-oplossingen. Daarnaast is de integratie van die verschillende softwarepakketten een thema. Belangrijk is natuurlijk ook Smart Industry. Wij leggen daarbij een accent op de praktische toepassingen en laten op het congres bedrijven aan het woord die er concreet mee aan de slag zijn gegaan.”

Smart Industry

Frank Groot, chief commercial officer van Isah Business Software, is exposant van het eerste uur bij voorloper KOG, het ERP-event voor de klantordergestuurde maakindustrie. Hij is positief over de verbreding tot Business Software Event en ziet de meerwaarde van het presenteren van het complete scala aan businesssoftware. “Een winstpunt is ook dat wij op de beurs de aanbieders van die software kunnen ontmoeten. Dat zijn vaak partijen waar wij al veel mee samenwerken.” Wel hoopt hij dat het bredere beursprofiel voldoende aantrekkelijk blijft voor de oorspronkelijke doelgroep. Frank Groot is daarom blij dat ook dit jaar Smart Industry een belangrijk beursthema zal zijn.

“Isah is ambassadeur van Smart Industry en wij zien dat er op dit gebied al heel veel gebeurt. Zoals integratie in de keten, uitwisseling van order- en factuurberichten, communicatie tussen kantoor en werkvloer, en producten die steeds meer intelligentie bevatten en data uitsturen, ook richting ERP. Het Internet of Things levert veel ‘big data’ die wij weer kunnen analyseren. Dit speelt bij veel van onze klanten en wij bieden bijvoorbeeld API’s voor die communicatie en data-uitwisseling.” Zo zal Isah dit jaar op de beurs onder meer een applicatie voor shopfloor control presenteren: orders opvragen en informatie teruggeven over starten of gereedkomen van orders, geproduceerde aantallen, verbruikte materialen, enzovoort. Dit kan via een touchscreen terminal of door directe communicatie met de machine. Zo worden wij voor onze klanten steeds meer een partner die we met onze software helpen het rendement van hun organisatie te verbeteren.”

Voor Isah is het Business Software Event hét algemene event op dit vlak in de Benelux, aldus Frank Groot. “Het is een plek voor ontmoeting met relaties en collega-aanbieders. Vanwege internet is een beurs zeker niet meer het enige instrument voor het werven van leads, maar toch hebben we er ook de afgelopen jaren telkens wel nieuwe contacten opgedaan.”

Verkoopondersteuning

In de industrie is ERP, zoals van Isah, een must; het legt een transactionele basis onder een bedrijf. Dat geldt niet per se voor de verkoopondersteunende software van Sofon, stelt sales executive Jan-Pieter Broos. Er is wel een directe link. Sofon vertaalt namelijk de klantwens naar een correcte order. Dat doet het door klantspecifiek maatwerk te configureren uit slim gedefinieerde standaardmodules waarmee een product of machine kan worden opgebouwd. Dit is alleen mogelijk als een bedrijf z’n productmanagement en processen goed op orde heeft. Bedrijven moeten dan ook toe zijn aan Sofon, aldus Broos. En dat zijn er gelukkig steeds meer, getuige de opkomst van fenomenen als smart customization en configure-to-order. Dan is een beurs, met informatieve presentaties, inspirerende cases en persoonlijke ontmoetingen, bij uitstek de gelegenheid voor bewustwording van de kansen die verkoopondersteunende software biedt. Reden waarom Sofon trouw deelnemer is aan het Business Software Event. Dit jaar zal de stand groter dan ooit zijn, want Jan-Pieter Broos heeft hoge verwachtingen van het aantal en de kwaliteit van de bezoekers die Mikrocentrum vanuit zijn industriële netwerk weet aan te trekken. “Ik heb vertrouwen dat ze met hun ervaren team aantrekkelijke exposanten en voldoende bezoekers zullen binnenhalen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics