Multraship investeert in twee Damen Stan Launch 804s

0

Damen Stan Launch 804s

Vandaag tekenden Multraship en Damen een contract voor de bouw en levering van twee Damen Stan Launch 804s. De nieuwe lanceringen worden uitgevoerd door Multraship-dochterondernemingen Montis Mooring Boatservice BV en Verenigde Bootlieden BV.

Verenigde Bootlieden BV en Montis Mooring Boatservice BV bieden binnenschippers en andere gespecialiseerde scheepvaartdiensten in de haven van Terneuzen, Nederland. De nieuwe aanwinsten zullen onder meer lijnafhandelingsdiensten in het havengebied van Terneuzen bieden.

De Stanetslag 804s van 8,62 meter zijn speciaal aangepaste versies van de klasse. Geïntegreerd in het ontwerp zijn upgrades ontworpen om hun capaciteiten in de gespecialiseerde terminalomgeving te maximaliseren, gebaseerd op de jarenlange ervaring van hun operators. Met de nadruk op manoeuvreerbaarheid en kracht, omvatten de veranderingen het verhogen van de standaardpaaltrek van 1,4 ton naar 3,2 ton, het toevoegen van een 11kW boegschroef, een ø900 mm straalpijpschroef en meer dan het verdubbelen van het geïnstalleerde vermogen tot 182 kW. Andere kenmerken zijn Mampaey-snelkoppelingshaken, kaapstanders met een trekkracht van 750 kg voor het beheer van zware landvasten en antislip houten dekken.

De nieuwe lanceringen zullen verder worden gewijzigd op basis van meer recente ervaringen. Met name wordt de luchtstroom verder verlaagd tot minder dan 2,75 meter voor extra manoeuvreerbaarheid onder de terminalsteigers en in andere besloten ruimtes.

Multraship en Damen hebben een hechte relatie die al vele jaren teruggaat. Andere recente leveringen omvatten twee ASD 3212-sleepboten. De lanceringen worden gebouwd in Damen Maaskant Shipyards Stellendam voor aflevering in 2018.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics