Omron bereikt door twee productielijnen, voor de productie van parallelle robots te starten, betere productiviteit, snellere respons en kortere levertijden.

0

Tom Mathias (r), President & CEO Omron Adept Technologies, en Terry Hannon (l), Chief Marketing Officer Omron Adept Technologies, openen officieel de nieuwe productielijnen. (Foto: Omron, PR021)

Paul Sollewijn Gelpke, General Manager Manufacturing & Supply Chain Europe, Omron

Omron installeert twee nieuwe productielijnen in Den Bosch.

Een groeiende vraag naar robotica van Omron is de belangrijkste drijfveer achter de nieuwe productielijnen op onze productielocatie in Den Bosch. Met de lokale productie van parallelle robots kunnen wij ons richten op verbeterde productiviteit, snelle respons en kortere levertijden.

Paul Sollewijn Gelpke, General Manager Manufacturing & Supply Chain Europe, Omron verwoordt het als volgt: “De maakindustrie staat voortdurend voor de uitdaging om bedrijfskosten te verlagen en voorraadcycli te verkorten. Overal ter wereld proberen productievestigingen hun productiviteit te verhogen. Een van de oplossingen is het inzetten van meer arbeidsbesparende robots. Daarom neemt de vraag naar robotica toe. Deze groeiende vraag is de belangrijkste drijfveer achter de installatie van twee nieuwe productielijnen in onze productielocatie in Den Bosch. Met de lokale productie van parallelle robots kunnen wij ons richten op verbeterde productiviteit, snelle respons, kortere levertijden, en de klantbehoeften in de regio.”

Innovatie voor de toekomst

De ontwikkeling van innovatieve en veelzijdige industriële robots voor snelle en nauwkeurige productie, verpakking en fabrieksautomatisering is onze core business. Dankzij onze fabriek in Den Bosch kunnen wij nu de parallelle robots van de series Hornet en Quattro ontwikkelen. Met deze robots kunnen machinebouwers en systeemintegrators efficiënte pick-and-place-mogelijkheden toevoegen aan hun assemblagelijnen voor kleine onderdelen en verpakkingen. Met een pick rate van 300 stuks per minuut is de Quattro ‘s werelds snelste en meest flexibele parallelle pick-and-place-robot. Bovendien heeft de Omron Quattro met zijn vier armen een groter werkbereik en een ongeëvenaarde functionaliteit.  Door onze Nederlandse productievestiging uit te breiden met roboticatechnologie, hebben wij een fantastische marktpositie om fabrikanten in verschillende branches zoals automotive, digital device, voedingsmiddelen en dranken en de verpakkingsindustrie te voorzien van oplossingen voor deze wereldwijde uitdagingen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics