Benier investeert in afbraamingsmachines van Q-fin.

0

Benier ontwerpt en bouwt al ruim 100 jaar systemen voor de productie en verwerking van allerlei soorten deeg. Deze systemen zorgen voor de gewenste uurproductie en worden gebruikt in zowel ambachtelijke bakkerijen als industriële broodproductielijnen.

We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van het deeg en een zorgvuldige behandeling daarvan, bijvoorbeeld bij het afmeten en opmaken van het deeg. Daarbij gaan we uit van een ambachtelijke verwerkingsmethode, die wordt gereproduceerd met behulp van moderne mechanische techniek en geavanceerde besturingstechnologie.

Benier heeft veel ervaring met het maken van een groot aantal deegproducten, of het nu gaat om brood, broodjes, baguettes, panettone of pizza’s. We bieden een breed scala aan productieprocessen, van traditionele standaardprocessen tot op maat gemaakte systemen.

Joost Wevers Benier: het ontwerp en de bouw van de machines doen we vrijwel alles zelf: engineering, productie, inclusief lasersnijden en assemblage, en het mechanisch en softwarematig testen van de machines voordat ze naar de klant gaan.

 Handmatig afbramen erg tijdrovend

Wat voor onze klanten van groot belang is, hygiënisch ontwerp. Dit wordt vertaald naar de  ‘schoonmaakbaarheid’ van de machine. De machines moeten heel gemakkelijk te reinigen zijn en mogen geen scherpe onderdelen hebben waar mensen zich aan kunnen openhalen. Dat betekent voor ons afbramen en afronden van grote hoeveelheden plaatdelen. Tot voor een jaar terug deden we dat handmatig. Erg tijdrovend natuurlijk; er stonden steevast twee man aan.

Benier wil constante kwaliteit leveren

Zo hebben we lang gevaren. Maar met de voortdurende aanscherping van klanteisen zijn we actief op zoek gegaan naar een oplossing. Het was voor ons duidelijk dat we moesten investeren in machinaal afbramen. De grote voordelen? Een constante kwaliteit van afronding, een mooie, professionele ‘look’ van de beplating en geen krassen of rare oppervlaktestructuren. We staan voor kwaliteit bij Benier. Dat willen we uitstralen, op álle onderdelen. 

Combinatie van machines bood snelheid die we zochten

Waarom? Omdat ze daar een combinatie van machines voor kleine en grote plaatdelen konden bieden. Toen we ons proces tegen het licht hadden gehouden, kwamen we erachter dan 80% van onze onderdelen kleiner zijn dan 200 mm., 20% is groter. Schaf je dan één machine aan voor alle afmetingen, dan maakt die bij de vele kleine plaatdelen onnodig lange slagen. Dat kost veel tijd, niet erg efficiënt. Maar Q-fin had de perfecte combinatie. Alle kleine onderdelen gaan op de Fierde 200, de andere op de Fierde 1200. Ideaal! Met beide kun je passend snel werken; per uur kunnen we daardoor veel meer afbramen dan met één andere machine. Bovendien hebben ze bij Q-fin no nonsense apparatuur. Dat zochten we ook. Geen complexe besturing, oeverloze instellingen op grote schermen. Gewoon hupsakee, eenvoudige bediening. Dat maakt zulke machines ook vrijwel storingsvrij. En met basisuitleg kan iedereen er snel mee aan de slag.

Integraal onderdeel van ons proces

 Ze zijn nu een jaar integraal onderdeel van ons proces. De geneste plaatdelen gaan na het uitrapen direct naar de ontbramingsmachines toe. Zo kan niemand zich meer bezeren. Het loopt goed. De ondersteuning is ook prima. Bij een recente verhuizing hadden we een probleempje. Eén telefoontje naar Bergeijk en het was opgelost.

Kwaliteit betaalt zich altijd terug

Ik weet dat veel bedrijven wikken en wegen of ze moeten investeren in afronding. Voor ons was dat nooit een keuze, omdat deze bewerking samenhangt met klanteisen. We hebben bewust geïnvesteerd in kwaliteit, want dat betaalt zich altijd terug. In de uitstraling naar de klant, maar ook heel concreet. Veel geleverde platen zitten vol met bramen die gemakkelijk andere kunnen bekrassen. Dat leidt binnen Benier direct tot productafkeur. Dat voorkom je allemaal als je meteen aan het begin ontbraamt. Als het goed is, zijn de enige bramen die uit onze machines komen, degene die onze klanten in het deeg stoppen voor de smaak…..

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics