Poly Roermond breidt productie uit met een SafanDarley

0

Poly Roermond BV werkt al dertig jaar met machines van SafanDarley. De laatste aanschaf betrof een H-Brake Hybrid, type 110T 4200. SafanDarley maakte de kantpers speciaal op maat. Directeur Marc Vrolijks en de medewerkers zijn er zeer over te spreken. “We hadden gewoon een goede kantbank nodig. 

De onderneming startte in 1973, vertelt Vrolijks. “Poly Roermond is een zusterbedrijf van KOMA Koeltechnische Industrie BV. KOMA wilde zeker zijn van de levering van kwalitatief goede panelen voor hun producten. Daarom werd een eigen onderneming opgezet. In de loop der jaren kwamen er steeds meer andere opdrachtgevers bij voor Poly Roermond. We hebben nu vijftig medewerkers en maken koel- en vriescellen op maat. Alleen de koelinstallaties maken we niet zelf.”

De koel- en vriescellen worden opgebouwd van sandwich-panelen die worden verbonden met een mes- en groefverbinding. “We gebruiken zo’n vijf tot zes verschillende materialen en tekenen alles uit op computersystemen. Het programma hebben we zelf ontwikkeld in twee jaar tijd. We hoeven alleen nog de standaardmaten in te voeren voor lengte, breedte en hoogte en daar rolt een ontwerp uit.”

Profielen

De profielen van de Polysystems®-panelen passen perfect in elkaar, zegt Vrolijks. “Ook daarvoor hebben we een eigen systeem bedacht. Mes en groef sluiten precies aan. Bovendien worden de panelen voorzien van afdichtingsband. Dat maakt de verbinding absoluut dicht. De verbinding wordt geborgd met een ingeschuimde pen-haak-verbinding. Door het aantrekken van die sloten worden de panelen stevig verankerd. Die methode heeft als voordeel dat de panelen ook eenvoudig zijn te vervangen.”

De panelen kennen vele toepassingen: van werkbanken tot grote vriescellen in allerlei sectoren. “We leveren wereldwijd aan koeltechnische bedrijven. Zij bouwen onze cellen op en  plaatsen de technische installatie erin voor bijvoorbeeld slagerijen, supermarkten, bakkerijen, grootkeukens, visafslagen als ook voor mortuaria. Maar ook worden de panelen gebruikt voor grootindustriële airco’s en kantoormeubelen.” Vrolijks is nu tien jaar directeur. “Maar we werken al zeker dertig jaar met SafanDarley. Toen ik hier begon, stonden er nog oude Safan-machines. Die hadden nog geen buighulpen, dus moesten er twee man aan de machines staan.

Modern machinepark

Nu beschikt Poly Roermond over een modern machinepark. “Belangrijk voor ons was dat ze in eigen land worden gefabriceerd. Met de jarenlange ervaring die we hadden met Safan, was de keuze niet moeilijk. Maar de 110T 4200 bank die we wilden, zat niet in het standaard segment. SafanDarley heeft die uitdaging aangenomen en voor ons een 4 meter Hybrid gebouwd.” Vrolijks is zeer tevreden over de aanschaf. “Een andere klant van SafanDarley is hier komen kijken. Die heeft er ook een gekocht. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Ook al vanwege het feit dat het een energiezuinige hybride-machine is. We hebben vertrouwen in de machine en in SafanDarley. Als er iets is, word je meteen geholpen.”

Ook over de dagelijkse praktijk met de nieuwe kantpers is de directeur zeer te spreken. “Vroeger had ik ook veel meer afgekeurd materiaal. In RVS zie je immers meteen elk deukje. Nu heb ik meer snelheid en een betere kwaliteit. Bovendien is belangrijk dat het werk voor de mensen veel  minder zwaar is. Nu heeft elke kantbank een setje buighulpen. Dat verdien je terug op de langere termijn.”

Ook productiemedewerker Ron Janssen, al sinds 1987 werkzaam bij het bedrijf, is zeer te spreken over de machines van SafanDarley. “Ook deze kantbank bevalt prima. Het is prachtig om ermee te werken. Je ziet op de display precies wat er gebeurt en hij maakt geen lawaai.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics