EPR Partner: van bedrijfshal naar hightech Novio Tech Campus

0

Novio Tech Campus, de life sciences, health en hightech hub in Nijmegen, is uitgebreid met de komst van EPR Partner. Hiermee kan het voor de startups en grotere bedrijven op de campus gemakkelijker worden hun technologische ideeën te realiseren. EPR Partner is namelijk specialist in het mee-ontwerpen en produceren van technologische producten, zoals printplaten en systemen voor de semiconductor industrie, ruimtevaart en medische toepassingen.

Het pand van EPR Partner is het allereerste nieuwbouwpand op de Novio Tech Campus. In augustus volgt de officiële opening. De verhuizing naar het nieuwe gebouw bleek een grote operatie, omdat het hypermoderne machinepark op de tweede verdieping is gesitueerd. Hiervoor is een raam verwijderd en zijn de machines via een sterke takelconstructie naar binnen gehesen. De zwaarste machine weegt namelijk 2 ton en zelfs de geringste schade heeft grote gevolgen voor de werkzaamheden van EPR Partner.

Slim ontwerp
Het demontabele raam op de tweede verdieping is een van de slimme elementen in het nieuwbouwpand, dat is ontworpen door Wiegerinck Architecten in Arnhem. De inrichting en indeling van het gebouw maken flexibiliteit mogelijk. Er is gekozen voor veel glas en open ruimtes, met transparantie en verbinding in gedachten, aansluitend bij de identiteit van EPR Partner. De uitdaging om EPR Partner te verhuizen van een standaard bedrijfshal naar een high end kantooromgeving is uiteindelijk met weinig compromissen gelukt volgens plan. Het gebouw is ingedeeld om de process flow optimaal te ondersteunen: de lichte, losse componenten en onderdelen gaan met een shuttle lift naar de bovenste verdieping en hoe zwaarder het product wordt tijdens het proces, hoe lager het komt in het gebouw. Het eindproduct eindigt op de begane grond, in de showroom.

Smart factory
EPR Partner heeft als smart factory bewust gekozen voor een slim gebouw: het bedrijf houdt zich continu bezig met automatiseren en ‘verslimmen’ van zijn ontwerp- en productieprocessen. Op die manier wil EPR Partner de realisatie van technologische concepten van opdrachtgevers versnellen. Door bedrijven te helpen met een vliegende start, wordt gezorgd voor een snelle ramp-up, een soepele mature vlucht en een zachte end-of-life landing. Zo kan Nijmegen zich via de Novio Tech Campus verder ontwikkelen als dé kennis- en maakregio van medische en gezondheidstechnologie. En daar heeft iedereen wat aan.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics