Nijdra Group investeert in haar machinepark

0

Jeroen Nije, Nijdra

Nijdra Group heeft begin 2017 haar machinepark opnieuw uitgebreid. Jeroen Nije, general manager van beide machinefabrieken zegt: “Sinds de zomer van 2016 zijn veel nieuwe projecten losgekomen bij bestaande en nieuwe OEM-klanten, maar ook bij klanten waarvoor wij als machinefabriek als 2de tier supplier optreden. Dit betekende voor ons veel nieuw werk op onze geautomatiseerde en gerobotiseerde machines.

Bij MeProTech (MPT) hebben we voor de proto- en 0-series een tweede DMU 70 freesmachine aangeschaft. Deze machine heeft ten opzichte van zijn kleinere broertje, de DMU50, als grootste voordelen een groter werkbereik van 750 x 600 x 520 en daarnaast een hoger toerental, waardoor grotere werkstukken aanzienlijk sneller kunnen worden vervaardigd. Ook voor de serieproductie in onze fabriek in Middenbeemster (FMI) hebben wij geïnvesteerd. Zo hebben wij een bestaande DMU 65 laten upgraden, waardoor wij nu op de gereedschapsketting beschikken over 120 gereedschappen.

Hierdoor zijn we een stuk flexibeler en efficiënter en worden de steltijden gereduceerd. Tot slot hebben wij hier ook een nieuwe beladingsrobot (BMO) aan gekoppeld om het spilrendement zo optimaal mogelijk te benutten (24/7 productie).”

Jeroen Nije vervolgt: “Door onze opgedane ervaring in het robotiseren van draai- en freeswerk hebben wij flinke stappen gemaakt in het onbemand produceren van kleine- en middelgrote series. Wij kunnen diverse productiebatches door elkaar laten lopen en kunnen nu hoogwaardige producten in de nachten en weekenden onbemand produceren.” Rob Wijtenburg, productieleider FMI, vult aan: “Robotiseren is veel meer dan alleen een robot aanschaffen. De hele organisatie rondom de machine is net zo belangrijk. Denk hierbij aan de benodigde gereedschappen, opspanmiddelen, maar ook de software voor het instellen en overhevelen van proto- naar serieproductie.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics