Dennis Gouka volgt per per 1 mei Ralph van Dooren op als CEO van Xidoor

0

Met de aanstelling van Dennis Gouka doet Ralph van Dooren, de huidige CEO en mede-eigenaar van Xidoor, na 27 jaar een stapje terug. Onder zijn leiding is het bedrijf gebracht naar het niveau waarop het nu staat. Een groep bedrijven, ooit gestart als Berkvens, met een omzet van € 150 miljoen en zo’n 850 medewerkers. Gerealiseerd door autonome groei en door overname en integratie van bedrijven als Svedex, Limburgia, Bod’or en KTM. Xidoor is marktleider in de Benelux, een krachtig en financieel gezond familiebedrijf waar maximaal wordt geïnvesteerd in mens en kapitaal.

Concreet betekent dit besluit, reeds genomen in de zomer van 2019, dat Ralph van Dooren de dagelijkse leiding van het concern overdraagt. Hij zal minimaal tot het einde van dit jaar wel deel uit blijven maken van de Raad van Bestuur. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de Coronacrisis. Nadien blijft hij in een andere, nog nader in te vullen rol bij Xidoor en de bedrijven binnen de groep betrokken.

Xidoor anticipeert als groep op de veranderingen in de bouw op het gebied van industrialisering, standaardisatie, prefabricage, digitalisering en duurzaamheid/circulariteit. Centrale thema’s die deze verandering drijven en waardoor de groepsstrategie helder moet worden neergezet en indien nodig moet worden bijgesteld om de leidende positie in de markt vast te kunnen houden en de groeiambitie te kunnen verwezenlijken.

Vanaf 1 mei a.s. bekleedt Dennis Gouka de rol van CEO. Ralph van Dooren zal hem begeleiden en binnen het concern introduceren. Dennis Gouka (52 jaar) is getrouwd, vader van drie kinderen en woont in Middelbeers. In zijn vrije tijd is hij graag sportief bezig. Als zoon van de eigenaar van een familiebedrijf, waar hij zijn eerste werkervaring opdeed, zitten de waarden van een familieonderneming in zijn DNA.

De laatste jaren was Dennis Gouka managing director Noord Europa bij het Franse Picot. Een gerenommeerd producent in de hekwerkindustrie. Daarvoor was hij managing director bij Betafence en eerder doorliep hij binnen de CRH-groep gedurende ruim 25 jaar een veelzijdige internationale carrière. Hij heeft in zijn verschillende (internationale) rollen een divers pallet aan uitdagingen gehad en resultaten geboekt.

In zijn rol als CEO bij Xidoor, zal hij ook de 4e generatie in het familiebedrijf begeleiden en inspireren in verdere groei en ontwikkeling. De huidige positie van de Xidoor groep is een goede basis voor verdere strategische ontwikkelingen en zij zien de toekomst als familiebedrijf met vertrouwen tegemoet.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics