OneThird heeft € 2,75 miljoen euro opgehaald om houdbaarheid van producten in de hele toeleveringsketen nauwkeurig te voorspellen.

0

OneThird, een AI-aangedreven voedseltechnologiebedrijf dat is opgericht om het jaarlijkse verlies van een derde van al het geproduceerde voedsel als gevolg van bederf aan te pakken, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf € 2,75 miljoen euro ($ 3 miljoen USD) heeft opgehaald in een late-seed financieringsronde, waardoor het totale bedrag aan financiering dat tot nu toe is opgehaald, is gestegen tot € 5,75 miljoen ($ 6,1 miljoen). De late seed-financiering werd geleid door de in Nederland gevestigde impactinvesteerder Pymwymic (een acroniem voor “Put Your Money Where Your Meaning Is Community”), met deelname van eerdere investeerders Halma Ventures Limited, SHIFT Invest en Oost NL. OneThird zal de nieuwe financiering gebruiken om zijn technologie en activiteiten op te schalen om uit te breiden naar nieuwe markten en de toeleveringsketens voor verse producten in Noord-Amerika en Europa te ondersteunen, terwijl het bedrijf werkt aan het aanpakken van de $ 1 biljoen die jaarlijks verloren gaat aan wereldwijde voedselverspilling als gevolg van bederf. Bekijk hier een korte video over OneThird.

OneThird, gelanceerd in 2019, heeft stilletjes zijn technologie opgebouwd en zorgvuldig vroege klanten in de toeleveringsketen van verse producten geselecteerd. OneThird heeft aanzienlijke media-aandacht gekregen sinds zijn debuut op de 2023 Consumer Electronics Show (CES), waar het werd uitgeroepen tot ‘Best of Show’ door meerdere wereldwijde tier one-media. OneThird’s AI-aangedreven, nabij-infrarood scantechnologie stelt telers, voedseldistributeurs, retailers en consumenten in staat om de houdbaarheid van verse producten nauwkeurig te voorspellen en voedselverspilling te minimaliseren. De technologie ondersteunt en voorspelt momenteel de houdbaarheid van tomaten, aardbeien, bosbessen en avocado’s en zal zich eind 2023 uitstrekken tot in totaal tien soorten producten, waaronder druiven, bananen, mango’s en frambozen.

De Verenigde Naties identificeren voedselverspilling als een grote uitdaging voor de ontwikkeling van duurzaamheid. Tot een derde van het voedsel dat jaarlijks op de markt wordt gebracht, wordt verspild tegen een geschatte kostprijs van $ 1 biljoen, en bijna de helft ervan – 40% – is verse producten. Producten hebben een variërende houdbaarheid en worden vaak over grote afstanden vervoerd – ook al kan het binnen enkele dagen bederven. De technologie van OneThird heeft bewezen tot 25% van het afval in de toeleveringsketen van producten te elimineren en stelt belanghebbenden in de toeleveringsketen in staat om realtime informatie te krijgen om hen te helpen slimmere beslissingen te nemen, zoals het optimaliseren van de houdbaarheid van de beste codes, ervoor kiezen om lokaal of binnen een kortere vrachtwagenafstand te verzenden om de houdbaarheid te behouden, of ervoor kiezen om producten om te leiden die anders zouden bederven door er smoothies van te maken, droge diepvriesproducten, soepen en meer.

Link magazine editie februari/maart 2023 | jaargang 25 thema: Volle buffers en toch tekorten. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“Wereldwijde voedselverspilling heeft een enorme impact op het milieu; het verminderen van wereldwijde voedselverspilling kan helpen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de wereldwijde voedselzekerheid aan te moedigen. Een derde van het wereldwijde voedsel dat jaarlijks wordt geproduceerd, gaat verloren of wordt verspild, wat een astronomisch volume is gezien het aantal mensen wereldwijd dat met honger naar bed gaat. Wereldwijde voedselverspilling is zowel inefficiënt als een groot probleem van sociale rechtvaardigheid – een probleem dat wordt verergerd over meerdere contactpunten in de toeleveringsketen – van landbouwproductie tot aan de stortplaats,” zei Marco Snikkers, CEO en oprichter van OneThird. “De nieuwste seed-financiering die we hebben ontvangen, stelt ons in staat om de implementatie van OneThird’s technologie te versnellen buiten ons oorspronkelijke klantenbestand, internationaal uit te breiden en de impact te vergroten die we voor onze klanten kunnen creëren om hen te helpen een hogere ROI te genereren en ook hun duurzaamheids- en ESG-doelen te bereiken.”

“Het vergroten van de voedselzekerheid is de sleutel tot het ondersteunen van een groeiende wereldbevolking”, zegt Sophie Pickering, Investment Manager bij Pymwymic. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de technologie van OneThird biedt bij het aanpakken van de alarmerende hoeveelheden wereldwijd voedselverlies in de toeleveringsketen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics