Markten gaan en komen voor Kulicke & Soffa

0

Door de voortschrijdende miniaturisering zitten er in moderne elektronica als smartphones geen printplaatjes meer, maar packages. Piepkleine elektronische functies als gps, tuner of geheugen opgebouwd uit een of meerdere flipchips, dies en tientallen passieve componenten.

Assembléon, recent overgenomen door het Singaporese Kulicke & Soffa, is van oudsher sterk in het nauwkeurig en snel bestücken van printplaten. Maar dat betekent absoluut niet dat het Eindhovense bedrijf nu out of business is, beklemtoont directeur Jeroen de Groot. ‘Onze apparatuur is zo nauwkeurig dat klanten daarmee ook die packages kunnen samenstellen, met een meer dan concurrerende snelheid van 140.000 componentjes per uur. Daarnaast hebben tal van industriële sectoren – zoals automotive, defensie en aerospace – nog altijd behoefte aan hoogwaardige surface mount technology voor de productie van hoge kwaliteit pcb’s in kleine series. Onze machines in dat segment blinken uit in flexibiliteit. Daar komt bij dat er nieuwe markten zijn ontstaan, waaronder die van IoT-sensoren en actuatoren – en van leds; ook verlichting is tegenwoordig elektronica die met onze machines geproduceerd kan worden.’

Door de overname door Kulicke & Soffa is het pick & place-platform van Assembléon nu onderdeel van een veel breder portfolio, waarvan ook machines voor het inpakken van chips in een behuizing en het verbinden van de componenten deel uitmaken. Voorts heeft K&S veel kennis van de toepassingen bij de klant. ‘Onze apparatuur moet klantspecifiek worden gemaakt, nauwkeurig afgestemd op het precieze productieproces. Dan is het een uitkomst als je daarmee reeds vertrouwd bent.’ Voorts telt de complementaire klantenbasis: heeft K&S een grote schare Aziatische klanten, Assembléon kent een grote installed base in Europa en de VS. ‘Wij zijn nu bezig de salesorganisaties volledig te integreren om dat complete portfolio adequaat te kunnen aanbieden.’ Onder één naam: Kulicke & Soffa.

www.kns.com

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics