Yanmar verwerft meerderheidsaandeel in batterijtechnologiebedrijf ELEO

0

Yanmar Holdings Co, Ltd., een multinational in handen van particulieren met hoofdkantoor in Osaka, Japan, heeft vandaag officieel aangekondigd dat het een meerderheidsaandeel heeft verworven in ELEO Technologies B.V., een snelgroeiend batterijtechnologiebedrijf gevestigd in Helmond, Nederland. Door de integratie van ELEO‘s geavanceerde, schaalbare en modulaire batterijtechnologie, zal Yanmar haar mogelijkheden op het gebied van geëlektrificeerde aandrijflijnen uitbreiden met veelzijdige, op maat gemaakte oplossingen voor off-road toepassingen.

Het geavanceerde modulaire batterijsysteem ELEO voor off-road toepassingen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Yanmar”, zegt ELEO mede-oprichter Bas Verkaik. “Yanmar’s leidende positie, premium merkreputatie, wereldwijde netwerk en decennialange ervaring in off-road toepassingen en ELEO’s geavanceerde modulaire accusystemen zijn een perfecte match om de adoptie van geëlektrificeerde aandrijflijnoplossingen wereldwijd te versnellen.”

Yanmar verwierf een meerderheidsaandeel in ELEO via haar dochteronderneming Yanmar Europe B.V., door middel van een reeks gerelateerde transacties waaronder een volledige exit van early-stage investeerder Lumipol Group. De financiële voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Na de toetreding tot de Yanmar Group als onderdeel van Yanmar Power Technology Co, Ltd., zal ELEO blijven opereren als een zelfstandige entiteit onder haar eigen merknaam op haar huidige locatie in Helmond, Nederland. De oprichters van ELEO, Bas Verkaik, Jeroen Bleker en Bram van Diggelen, zullen zich blijven richten op het verder versterken van de technologie van het bedrijf en het versnellen van de bedrijfsgroei. De oprichters zullen worden vergezeld door belangrijke leidinggevenden van Yanmar om de raad van bestuur van het bedrijf te vormen.

“Yanmar zet zich in om elektrische aandrijflijnoplossingen te leveren die onze klanten in staat stellen om zero-emissie technologie toe te passen zonder afbreuk te doen aan de productiviteit”, zegt Tomohisa Tao, President van Yanmar Power Technology. “De investering in ELEO geeft ons de mogelijkheid om zeer innovatieve technologie toe te passen die is ontworpen voor de zware omstandigheden waarin onze eindgebruikers werken. We kijken ernaar uit om met het ELEO-team samen te werken aan hun vooruitstrevende product roadmap en onze ervaring, expertise en wereldwijde aanwezigheid in te zetten om hen te ondersteunen op hun spannende groeipad, op weg naar de realisatie van Een Duurzame Toekomst”.

Link magazine editie februari 2022 thema Supply-security, dealen met het (volgende) opzweepeffect. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Yanmar begon in 1912 in Osaka, Japan, en slaagde er in 1933 als eerste in om een compacte dieselmotor van praktisch formaat te maken. Als pionier in dieselmotortechnologie is Yanmar een wereldwijde vernieuwer in een breed scala van industriële apparatuur, van kleine en grote motoren, landbouwmachines en -faciliteiten, bouwapparatuur, energiesystemen, scheepvaart, tot werktuigmachines en onderdelen – Yanmar’s wereldwijde bedrijfsactiviteiten strekken zich uit over zeven domeinen. Te land, ter zee en in de stad biedt Yanmar geavanceerde oplossingen voor de uitdagingen waar klanten voor staan, om zo een duurzame toekomst te realiseren.

ELEO Technologies B.V., opgericht in 2017, is een snelgroeiend batterijtechnologiebedrijf gevestigd in Helmond, Nederland. Sinds de oprichting heeft ELEO zich gecommitteerd aan de missie om hoogwaardige batterijsystemen toegankelijk te maken voor een breed scala aan industriële toepassingen. Gebaseerd op deze visie ontwikkelt en produceert ELEO geavanceerde modulaire batterijpakketten die zich onderscheiden door hun eigen batterij management systeem (BMS) en innovatief thermisch management, wat significante voordelen oplevert op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Om haar groeiende klantenkring te bedienen, opent ELEO later dit jaar een nieuwe state-of-the-art productiefaciliteit.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics