Wereldwijd steeg in mei de verkoop van halfgeleiders met 21% naar $ 38,7 miljard

0

De Semiconductor Industry Association (SIA), die de Amerikaanse leiders vertegenwoordigt op het gebied van productie, ontwerp en onderzoek van halfgeleiders, heeft  aangekondigd dat de wereldwijde verkoop van halfgeleiders voor de maand mei 2018 $ 38,7 miljard bedroeg, een stijging van 21,0 procent vergeleken met het totaal van $ 32,0 miljard in mei 2017. De wereldwijde omzet in mei was 3 procent hoger dan het totaal van $ 37,6 miljard in april 2018. Alle maandelijkse verkoopcijfers worden samengesteld door de organisatie World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) en vertegenwoordigen een voortschrijdend drie maandelijks gemiddelde.

John Neuffer, president en CEO van de Semiconductor Industry Association

“De wereldwijde halfgeleidermarkt heeft een consistente groei van meer dan 20 procent gedurende 14 opeenvolgende maanden geboekt, en mei 2018 markeerde de hoogste maandelijkse omzet ooit in de sector”, aldus John Neuffer, president en CEO van de Semiconductor Industry Association. “Noord- en Zuid-Amerika liepen opnieuw voorop, met een omzetstijging van meer dan 30 procent in vergelijking met vorig jaar en de omzet steeg in alle belangrijke categorieën van halfgeleiderproducten, zowel op jaarbasis als op maandbasis.”

Jaar-tot-jaar omzet steeg solide in alle regio’s: Noord- en Zuid-Amerika (31,6 procent), China (28,5 procent), Europa (18,7 procent), Japan (14,7 procent) en Azië / Pacific / All Other (8,7 procent). Maandelijkse verkopen stegen lichter in alle regio’s: China (6,3 procent), Japan (2,6 procent), Azië / Pacific / All Overig (1,2 procent), Noord- en Zuid-Amerika (1,1 procent) en Europa (1,0 procent).

Voor uitgebreide maandelijkse verkoopgegevens van halfgeleiders en gedetailleerde WSTS-prognoses, kunt u overwegen om het WSTS-abonnementspakket te kopen. Voor informatie over de wereldwijde halfgeleiderindustrie en -markt, bekijk SIA’s gratis 2018 Factbook.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics